Uzmanlar ABD’de sorguladı , İngiltere diyet yağ tavsiyelerine kulak asmış

Beslenme ve sağlık uzmanları ABD ve İngiltere’de verilen diyet yağ tavsiye çürük kanıtlara dayalı ve tanıtılmıştır gerektiğini savundu Pazartesi günü bir çalışma eleştirdi.

Açık Kalp dergisinde yayınlanan çalışmada, kalp hastalığı azaltmak amacıyla 1977 ve 1983 yılında İngilizler ve Amerikalılar milyonlarca verilen yağ tüketiminin ulusal danışma “yedeklemek için herhangi bir katı deneme kanıt yoktu” dedi.

Ama şişman, küresel obezite salgını gerçek suçlu olup olmadığı hakkında uzun süren bir satır son bölümünde, bağımsız uzmanlar araştırma kusurlu olduğu ve “dikkate delil bütünlüğünü almak için” başarısız dedi.

Geniş 1970’li ve 1980’li yıllarda beri aynı kalmıştır tavsiye – Hem İngiliz ve Amerikan beslenme kurallarına toplam alımının yüzde 30 genel diyet yağ tüketimini azaltarak ve yaklaşık yüzde 10 doymuş yağ sınırlayıcı tavsiye.

Açık Kalp dergisinde Pazartesi en çalışma liderliğindeki eş İskoçya ve Aziz Luke Orta Amerika Kalp Enstitüsü James DiNicolantonio Batı Üniversitesi, Zoe Harcombe dedi araştırma – Mevcut randomize kontrollü çalışmaların meta-analizi de zaman – kurallar önerdi kanıt tutarsız olmuştur.

“Mevcut [denemeler] riski veya ilgili mortalite [koroner kalp hastalığı] azaltmak için diyet yağ önerileri getirilmesini destek vermedi,” onlar diyet tavsiye milyonlarca Amerikalının ve verildiğini “anlaşılmaz” gibi görünüyordu sözlerine ekledi yazdı Britanyalılar “aykırı sonuçlar” verilen.

Dünyada ısrarla yükselen obezite oranları ipuçları arıyor Sağlık uzmanları son zamanlarda şişman ana veya sadece kötü olup olmadığını sorgulamaya başladı, ve birçok yerine şeker ve diğer karbonhidratların bir spot dönüyor.

Ancak birçok bağımsız uzmanlar Harcombe en ve DiNicolantonio çalışma çalışmanın yaklaşımını eleştirdi ve kurallar yanlış sonuç aşırı dikkatli tavsiye yorumlayan istedi.

“1970’li ve 80’li yıllarda tanıtılan diyet yağ üzerindeki kurallar iyi bilimsel kanıtlara dayalı değil iddiası yanlış ve tehlikeli olduğunu,” Christine Williams, İngiltere’nin Reading Üniversitesi’nde insan beslenme profesörü söyledi.

Nita Forouhi, İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde bir beslenme epidemiyolojisi uzmanı ve halk sağlığı danışmanı zaman deneme-kanıta dayalı bir “retroscope” uygulamak için Açık Kalp çalışmanın girişimi “metodolojik sınırlamalar ve yorumlanması da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle için yararsızdır” olduğunu söyledi.

“Bu nedenle, yağ alımı mevcut beslenme kurallarına Bu çalışmada etkisinde olmamalı,” dedi.

Yorum yapın