Travestiler Sosyal mi?

Geceleri yarasa gibi yaşadıkları belirtilen travestiler sosyal insanlarmı? Sadece gece hayatlarımı var? Gündüzleri ne yapıyorlar?

Geceleri yarasa gibi yaşadıkları söylenen travestiler aslında gayet sosyal insanlardır. Aslında bu yarasa tabiri pekte hoş olmayan bir cümle bunu belirtmek isteriz. Öncelikle kişiler gayet sosoyal insanlardır ve hayatları sadece geceden ibaret deildir. Onlarda sizler gibi gündüzleri hayatlarına gayet normal olarak devam etmektedirler. Alışveriş merkezlerine gidebilir, sinemaya gidebilir hayya ve hatta komşularına misafirlige bile gidebilen kişilerdir.

Travestilerin zorunlu olarak yapdıgı sex işçiliginden dolayı kişilere tabiri cazise yarasa gibi yaşıyolar demek aslında çok mantıksız bir açıklamadır. Kişiler hayatlarını gündüz saatlerindede gayet rahatlıkla geçirebilmektedir tıpkı sizler ve bizler gibi ama hayatlarının çogu zamanını gece geçirirler (mecburi olarak) kimileri evlerinde kimileri otobanlarda kimileri bar ve club lerde.

Hepimiz hayatımızı devam ettirebilmek adına bazı mecbur oldugumuz zorunluluklar vardır. Trans birey lerde gündüz saatlerinden ziyade gecen saatlerinde vakitlerini geçirmek mecburiyetindeler. Belkide bu mecburiyetlik bizim eserimiz olabilir. Şayet ülkemizde hal ve durumlar bu derece olmasa onlarada iyi bir imkan verilmiş olsa hayatlarını gece devam ettirmek zorunda kalmayacaklardır.

Kimse halinden memnun deildir elbette ama bazı şeyler vardırki bunun adına mecburiyet denilebilir. Bu yaşama biçimi kimileri için hoş karşılanmasada kişilerin ellerinden başka bir şey gelmez ve alternatifleri yoktur. Bir alternatif verilmiş olsa Trans bireyler eminizki bu alternatifi göz ardı etmezler. Hepimiz hayatta kalmak ve bu adil olmayan dünyada yaşamak ve geçinebilmek için adına bir takım işler yapmak mecburiyetindeyiz. Kimimizin güzel bir işi kimimizin güzel bir hayatı vardır elbette ama Trans bireyler bunların çogundan yoksundurlar. Çünki onlar zorunluk olarak fuhuş yapmak ve hayatta kalmak mecburiyetindedirler. Bu mecburiyet onlar için çok zor olsada yapacak başka bişeyleri yok hangisi istemez güzel bir iş güzel bir yaşam?

Elbetteki çoğunun hayalidir bu şekilde yaşamak ama bizim ülkemiz bu tarz yaşantılara pek alışık deil. Bence sosyalleşmemiş olan travestiler deil ülkemizdir. Eğerki sosyalleşmiş bir ülke’de yaşasak bu şekilde yaşamak mecburiyetinde kalmayacaktı travestiler.

Her konuda yurt dışın yaşayan travestileri örnek vererek konumuza başlıyoruz bizim ülkemizdeki travestilerin ordakilerden eksigi ne aslında eksikleri yok bence fazlaları var en azından bizim ülkemizde bireyler örf ve adet tabir edilen düzenimizi korumak ve sahip çıkmaları yeterde artar bile. En azında vatanlarına, yaşadıkları ülkeye ihanet etmeyen kişilerdir ülkesinde zorlukları görünce başka devletlere sıgınan kişiler deillerdir.

 

Yorum yapın