Travesti Öğrenci Hakkını Arıyor

Protestan Kilisesi ile bağlantılı yaklaşık 100 kişi (Cuiabá 870 km kuzey-doğu), bir ankara travesti öğrenci, 16 yıl önlemek için denemek için hanımları oda kullanmaya devam etmek Ribeirao belediyesinde, Devlet Okulu Ondino Rodrigues Lima bir karışıklığa neden öğretim birimi.

Karışıklık (30) Çarşamba günü meydana gelen ve Evanjelikler, askeri polis tarafından siteden ihraç gerekiyordu.

Ünitenin müdürü göre, Pedro Henrique de Oliveira, bu yılın Ağustos ayında teslim Protestan Kilisesi bir papaz, bir dilekçe öğrenciye benzersiz bir sağlık oluşturmak için okulu soruyorum. Ya da, o erkekler tuvaletini yeniden kullanın.

Ancak, okul durumda zaten yayınlanmış bir karar temelinde, öğrenci tuvalete kullanmanıza olanak sağlar savcı Mariana Coelho Brito, Devlet Savcısı, bir görüşü vardır düşünülürse, isteğinizi yerine getirmek için reddediyor Resmi Gazete.

Savcının kararı ile ayaklandı çünkü beni toplantıya devam izin vermedi, buraya geldi ve gerçek bir isyan yaptı
Yönetmen o kararı topluma bir kamu açıklama yapmak olacağını söyledi. Ancak, evanjelik grup toplantısı devam edelim olmazdı.

“Onlar Savcının kararı ile ayaklandı çünkü beni toplantıya devam izin vermedi, buraya geldi ve gerçek bir isyan yaptım,” müdürü söyledi.

Peter Henry göstericilerin okula kaldırmak için askeri polis tetiklemek için olduğunu söyledi.

Başlangıç ​​taciz ve erkekler tuvaletini saldırıya uğradıktan sonra yönetmen olarak, öğrenci dört yıl okulda tuvalete kullanır.

“O zamandan bu yana, hiçbir sorun yoktu, her şey normal bir şekilde baktı” dedi.

Oryantasyon Seduc

Yönetmen ayrıca evangelistlerin dilekçe aldıktan sonra, Milli Eğitim Sorumlu Devlet Sekreteri (Seduc) davayı sevk söyledi.

Sekreterya, sırayla, öğrencinin federal çözünürlükte dayalı bayan odası, kullanmaya izin devam etmek direktörü tavsiye etti.

O normalde derslere katılır ve bir psikologdan destek alır. Okul içinde, hiçbir sorun yok
Seduc tavsiyelerine MidiaNews bir teknik ekip okul ve veliler arasında uzlaşma toplantılar kenti ziyaret edeceğini söyledi.

Okul müdürüne göre, öğrenci ünitesinde danışmanlık alıyor.

“O normal derslere katılır ve bir psikologdan destek alır. Okul içinde, herhangi bir problem yok “dedi.

Görünüyor

Adalet Mariana Coelho Brito promotör okul birimi kadınlar tuvaletine öğrencinin erişimini sağlayarak “doğru karar” aldı kararında dedi.

O demokratik bir devlet farklı bir davranış sunulan “kabul edilemez” olarak kabul.

O görüş bölümünde “dedi onlar ücretsiz, adil ve kardeşçe ve köken, cinsiyet, renk veya ayrımcılık başka bir biçimde olarak saklı kalmak kaydıyla, inşa etmek Brezilya Federal Cumhuriyeti’nin temel hedefleri Çünkü”.

Brezilya Federal Cumhuriyeti temel amaçları, ücretsiz inşa etmek sadece ve kardeşçe ve köken, cinsiyet, renk veya ayrımcılık başka bir biçimde olarak halel
Mariana farklı kabul edilir çünkü, insanların dışlanmasını istiyor “tamamen kınanması” davranış olduğu belgede kaydetti.

Kendi görüşüne göre, bu toplumun çoğul ve böylece, devlet ve toplum, herkesin hakkını güvence altına ve saygı olduğunu söyledi “bile homofobik suçun cezası altında.”

Savcı okul özellikle eşitlik, öğrencilerin anayasal ve temel ilkelerinin farkında ve dosyalama işlemini belirler, nihayet, dedi.

Çözünürlük

Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşcinsel Haklarının Savunulması Ulusal Konseyi Kararı 12, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel Ocak 2015 yılında yayınlanan İnsan Hakları Sekreterliği, kamu ve özel okullar ve üniversiteler, emin gerektiğini belirtmektedir banyo, soyunma odaları ve diğer alanlarda kullanımı her konunun kimliğine göre cinsiyete göre ayrılmış.

Belgede ayrıca yeterince ilgi tarafın talebi üzerine, kendi cinsiyet kimliğini yansıtmıyor sivil ad tüm düzeylerde ve modaliteleri, öğrencilere sosyal isim tanınması ve benimsenmesi, okulların ve okul sistemleri tarafından garanti edilmesi gerektiğini sağlar.

“Sosyal adı” seçim prosedürleri, kayıt, kayıt, devam kayıt, değerlendirme ve benzeri kullanılan formlar ve bilgi sistemleri girilmelidir.
Kararda ayrıca cinsiyet kimliğinin tanınması da sorumlu kişinin zorunlu izni olmadan, ergen öğrencilere uzatılabilir gerektiğini sağlamaktadır.

Kılavuzlar gibi sürekli sunulan her ikisi de normal öğretim faaliyetleri için diğerleri arasında yarışmalar, kayıt, gibi her türlü faaliyet için kurum ve eğitim sistemlerine giriş işlemleri, için de geçerlidir.

Yorum yapın