Organik ürünler yeme tarım ilacına maruz kalmayı sınırlayabilir

Organik ürünler yemeye insanlar yeni bir çalışmaya göre, geleneksel olarak yetiştirilen meyve ve sebzeler benzer miktarlarda yemek insanlardan daha vücutlarında bazı pestisitlerin düşük seviyelerde olabilir.

Çalışma, insanların her zamanki diyetler dayalı organofosfat pestisitler yetişkin risklerini tahmin etmek ilk biridir, araştırmacılar söyledi. Organofosfatlar yaygın geleneksel yetiştirilen ürünlerde kullanılan pestisitlerin vardır.

Bilim adamları Amerika Birleşik Devletleri’nde altı ilden yaklaşık 4.500 kişi okudu, ve türleri ve geçen yıl yemiş üretmek ve ne sıklıkta katılımcılar, organik gıdalar yedik miktarları dahil olmak üzere diyet bilgileri, topladılar. Araştırmacılar, bu kalemler için ortalama tarım ilacı kalıntı düzeyleri ile özel gıda kalemlerinin tipik alımını karşılaştırarak tarım ilacı maruz kalma tahmin. [9 Snack Foods: Sağlıklı ya da değil?]

Kendi tahminlerini kontrol etmek, bilim adamları, katılımcıların bir alt kümesinin idrarla atılır pestisit gelen yıkım ürünlerinin seviyelere hesaplanan tarım ilacı risklerini karşılaştırıldı.

Üretmek alımı Bahisler zaman, organik meyve ve sebzeler yemek bildirdi insanlar en azından ara sıra hemen hemen her zaman geleneksel yetiştirilen üretmek yedik insanlardan daha onların idrar pestisit kalıntı anlamlı derecede düşük seviyelerde vardı.

“Çoğu zaman ya da her zaman” organik meyve ve sebze yiyenlerin “nadiren ya da hiç” organik yiyenlere göre daha idrarlarında tarım ilacı metabolitlerin yaklaşık yüzde 65 daha düşük seviyelerde ortalama.

Organofosfat pestisitler vücutta hızla düşmesine, çok yalnız bir idrar testi sadece son iki gün içinde bir kişinin maruz kaldığı tespit edebilir. Ama “tipik diyet hakkında bilgi birleştirerek, bir kişinin uzun vadeli risklerini tahmin başlayabilirsiniz,” çalışmada yazar Cynthia Curl, Idaho Boise State Üniversitesi’nde çevre sağlığı bilim dedi.

Yine, bulgular pestisitler bir kişinin toplam maruz kalma temsil olmayabilir. Organofosfatlar geleneksel olarak yetiştirilen meyve ve sebzelerin en sık kullanılan insektisitler iken, araştırmacılar üretmek uygulanmış olabilirdi pestisit diğer türlerine maruz kalma tahmin etmedi.

ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen kurallara göre, bu çalışmanın sonuçları, en yüksek maruz kalma düzeyleri ile insanlar, araştırmacılar çalışmada yazdı için bile, organofosfat pestisitler gelen “kabul edilemez risk önermiyoruz”.

Ancak, mevcut kılavuzlar akut zehirlenme gelen tarım işçilerini korumak için büyük ölçüde icat edilmiş ve yeterli organofosfat pestisitler veya diyetin parçası olabilir pestisit karışımlarının maruz düşük seviyeleri ile ilişkili riskleri yansıtmayabilir. “Araştırmacılar sadece bu riskleri anlamaya başlıyor,” Curl dedi.

Anneler ve çocuklarda Son çalışmalar prenatal organofosfat tarım ilacı maruz kalma dikkat sorunları ve çocuklarda gelişimsel gecikmeler ile ilişkili olabileceğini düşündürmektedir.

Yeni “araştırma organik gıdaların tüketimi tarım ilacı maruz kalma azaltabilir kanıt başka bir parça sağlayan,” çalışmada yer almayan Jonathan Chevrier, Montreal, Kanada McGill Üniversitesi’nde epidemiyoloji, dedi.

Geleneksel yetiştirilen üretmek bazı türleri diğerlerine göre pestisitler düşüktür. Pestisit maruziyeti azaltarak ilgilenenler için, Curl meyve ve sebze fazla pestisit içeren eğilimi görmek için Çevre Çalışma Grubu’nun “Kirli Düzine” listesini kullanarak önerdi. “Bu yardımcı olabilir [insanların] almak ve organik satın zaman seçti,” dedi.

Yorum yapın