Muhtemelen gluten hakkında bilmediğiniz 5 şey

Orada son zamanlarda glutensiz tepki biraz oldu, ama bu eğilim yavaşlama gibi görünmüyor. Bir son anket ABD yetişkinlerin yaklaşık yüzde 30 serbest gluten gitmek için çalışmakla ve dönem Googling fazla 95 milyon sonuç üretir söylüyorlar bulundu. Eğer glutensiz çoğunluğa iseniz, çölyak hastalığı gluten kaçınmak gerekir çünkü ya, ya da burada, sen hoşgörüsüz gluten olabilir düşünüyorum çünkü bilmeniz gereken bilgi beş yeni parçalarıdır.

Gluten, çölyak hastalığında tek suçlu olmayabilir
Columbia Üniversitesi’nde araştırmacılar yeni bir çalışma gluten yanında buğday proteinleri de çölyak hastalığı olan kişilerde sorunlu belirtileri tetikleyebilir sonucuna varmıştır. Glüteni, buğday proteinin ilk tipi iken, çölyak hastalığı olan deneklerin önemli bir kısmı olmayan Glutenli beş gruba karşı bir bağışıklık tepki gösterdi. Başka bir deyişle, orada bilim adamları şu anda biliyorum daha çölyak hastalığı anlamak için muhtemelen daha, bu yüzden bizi izlemeye devam edin.

Glutensiz etiketler artık standart
Yakın zamana kadar, dönem “glutensiz” düzenlenmiş olmasaydı ya da ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından belirlenen. Ama FDA iktidardaki geçen Ağustos dayalı, üreticileri sadece gluten milyonda az 20 parça içeren ürünlerde terimini kullanabilirsiniz, kurulan kesim de Kanada ve Avrupa’da kullanılan. Glutensiz hemen standart bir anlama sahip iken, diğer bir ifade ile, bu, yüzde 100 glutensiz anlamına gelmez. Mevcut en hassas test sadece milyonda 3 parça aşağı test edebilirsiniz kısmen bu ve klinik çalışmalar milyonda 0 parça elde Çölyak hastalığı olan kişilerde belirtileri önlemek için gerekli olmadığını tespit ettik. Ben gıdalar onlar yiyorsanız ne kadar meselesi, yanı sıra duyarlılık şiddeti özgür olabilir gluten, etiketli yemek tepki insanların duymuş, dedi. Eğer endişeleriniz varsa, doğal olarak meyve, patates, kabak, ve kök sebzeler gibi, glutensiz nişastanın ambalajsız, tüm gıda kaynakları ile sopa.

Glutensiz fast-food çölyak olan insanlar için güvenli olmayabilir
Pizza Hut ve Domino gibi Zincirler glutensiz kabuk sunmaya başladı, ancak pizzalar gluten ile aynı mutfaklarda hazırlanan çünkü, onlar çölyak hastalığı ile herkes için güvenli olarak kabul edilmez. Aynı çapraz kontaminasyon riski Arby en, Chik-fil-A, ve Wendy dahil şimdi glutensiz veya glutene duyarlı menüler diğer birçok fast-food zincirleri için doğru olabilir. Aslında, Burger King bile seçenekler çölyak hastalığı olan kişiler için uygun değildir olduğunu belirtiyor.

Glutensiz önemsiz gıdalar her yerde
Ücretsiz gluten sağlıklı ile biraz eşanlamlı hale gelmiştir iken, açıkça sağlıksız glutensiz gıdalar düzinelerce vardır. Bir müşteri ile son bakkal gezisi sırasında, birçok ürün kurabiye, kek, pizza, mac ve peynir, dondurma sandviç, cips ve bira dahil, ücretsiz gluten işaretlenmiş gördü. Hatta bir glutensiz Twinkie konuşma olmuş. Bu gıdaların bazıları (nihayet daha önce önlemek zorunda davranır bazı yiyebilir) Çölyak hastalığı olan insanlar için bir nimettir olsa da, kesinlikle bir besin açısından zengin, sağlıklı beslenme temeli değildir. Eğer zaten keşfedilmiş olabilir gibi sadece gluten vazgeçerek kilo kaybı için sihirli bir mermi değil neden ve bu gıdalar nedenlerinden biridir.
Gıda sensörleri eserlerinde vardır
Çölyak hastalığı ve gluten hassasiyeti gıda alerjileri, aynı zamanda gluten algılama içerecektir alerjenler için gıdaları test etmek için tasarlanmış yeni bir teknoloji olarak aynı olmasa da. TechCrunch 6SensorLabs gelen geliştirme 150 $ taşınabilir sensör cihazı riskli maddeler için test etmek için bir gıda eklenecektir tek birimleri gerektirir, ve kullanıcıların bir uygulama yoluyla sonuçlarını paylaşmak mümkün olacak bildirmektedir. Bu doğru ise cihaz her gıda çalışır eğer açık olmasa da, bir oyun değiştirici olabilir.

Yorum yapın