İnme sonrası, beyin fonksiyonlarını kaydeder

Kapma ve yerine sadece pıhtı-avı ilaçlar verilmesi yerine, beyne giden kan akışını engelleyen bir pıhtı çıkarılması, dramatik hastalar Çarşamba günü yayımlanan iki merakla beklenen çalışmalara göre, bir inme kurtarmak olasılığını artırır.

Çalışmaların büyük prosedürü neredeyse inme ölüm oranını yarıya bulundu.

Üç önceki çalışmalar pıhtı çıkarma cihazları kullanan prosedürlerden bir yararı göstermek için başarısız olmuştu, çünkü son araştırma cihazları ilgi yenilemek ve inme tedavisi değiştirmek olasıdır gerektiğini, uzmanlar dedi.

İki çalışma geçen ay Medtronic PLC tarafından edinilen ve çalışmaların biri için ödeme yardımcı oldu Covidien tarafından yapılan cihazlar kullanılır. Stryker Corp ve özel tutulan Penumbra Inc da pıhtı çıkarılması için onaylanmış cihazların üretimi.

Araştırma ayrıca bir arter dışında bir pıhtı balıkçılık bir yararı bulundu MR TEMİZ denilen Aralık ayında yayınlanan bir büyük Hollandalı bir çalışma, yankıları. Birlikte ele alındığında, sundukları “Biz bir şey konum gerçekten ikna edici sinyal,” Dr Patrick Lyden, çalışmalarda yer değildi Los Angeles Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde İnme Programı direktörü söyledi.

Pıhtı-avı ilaçlar geliştirmeye yardımcı Lyden, bizim için yepyeni bir dünya var “ekleyerek”, muazzam “diye cihazların şüpheci olduğunu söyledi, ancak son sonuçları çağırdı. Tıp merkezleri kadar dişli var ve olacak hızlı bir şekilde bu tedaviyi yapmak mümkün. ”

İki çalışma Nashville Amerikan Amerikan Kalp Derneği / İnme Derneği Uluslararası İnme Konferansı rapor ve Tıp New England Journal tarafından özet olarak serbest bırakıldı.

Bir çalışmada, ESCAPE denilen ve dünyada, beynin bir kan damarına beslenen bir tüp aracılığıyla pıhtı çıkarılması vardı 120 hastanın yüzde 53 90 gün sonra fonksiyonel olarak bağımsız olan 22 merkezde gerçekleştirilmiştir. Sadece standart pıhtı-avı ilaç alan 118, yüzde 29 idi.

Yalnız ilaç alan hastaların yüzde 19, üç ay, kimin pıhtıları çıkarıldı ölen kişilerin sadece yüzde 10,4 iken içinde öldü.

Avustralya’da EXTEND-IA olarak adlandırılan ve esaslı ikinci çalışmada, bulduğu tedavi sonrası 24 saat pıhtı çıkarıldı yine kan başlamıştı 35 hastada oksijen-hasret beyin dokusunun tüm. Sadece pıhtı-avı ilaç Alteplaz alan hastalarda doku yüzde 37 oranla O.

Üç ay sonra, pıhtı-kaldırma grubu yüzde 71 konvansiyonel bakım verilen yüzde 40 oranla fonksiyonel bağımsızlığını elde etmişti.

Pıhtı çıkarma yararları o kadar telaffuz çünkü ikisi de çalışmalar erken durduruldu.

Sonuçlar önceki olanlardan daha iyi bir nedeni doktorlar prosedürü üzerinde çalıştı kime seçici idi, ESCAPE liderliğindeki Calgary Kanada’nın Üniversitesi, Dr. Michael Tepesi dedi.

Doktorlar nerede pıhtıyı bulacağını biliyordu, ve hastalar için gerekli “kollateral dolaşımı,” ya da kan akımı pıhtısı atlayarak böylece Özellikle, taramalar bloke arter tespit etmek zorunda.

Kollateral dolaşımı olmadan, Tepesi “beyin bile 15 dakika içinde, çok hızlı bir şekilde ölür. Siz bu insanları kurtarmak değil.” Dedi

Bir yararı göstermek için başarısız çalışmalarda daha bir saat daha hızlı pıhtı birçok 84 dakika içinde çıkarıldı: Başarı için olası bir diğer nedeni hızı oldu.

Yorum yapın