Günde 3 kupa kahve içmek kadınların endometriyal kanser riskini azaltıyor

Araştırmacılar, günde kahve birden bardak içmek kadınlar neredeyse beşte bir oranında kadın üreme organlarının en yaygın kanserine yakalanma riskini azaltabilir söylüyorlar.

Amerikan Kanser Derneği’ne göre, yaklaşık 1 37 kadından geçmiş çalışmalar endometriyal kanser veya rahim sarcomas gelişme riskinin daha yüksek hormonal dengesizlikler, diyabet ve obezite bağlantılı olmasına rağmen ABD’de yaklaşık 10.170 yıllık ölümlerin neden endometrial kanser, tarafından tutulmuş olan, yeni bir diyet faktörleri riskini belirlemek nasıl belirlemek için yola çıktı.

Derginin Kanser Epidemiyolojisi, Biyomarkörler ve Önleme yayınlanan çalışmada, endometrium kanseri ile Kanser ve Beslenme (EPIC) Çalışma içine Avrupa Aday Soruşturma katılan yaklaşık 1.300 kadın analiz. Kadın diyet anketi yanıtladı ve araştırmacılar Medikal Haberler Bugün göre, 84 gıdalar ve besin ve endometrium kanseri riski arasındaki bağlantıyı değerlendirildi.

Araştırmacılar, toplam yağ, tekli doymamış yağ, fosfor, karbonhidratlar, yoğurt, tereyağı, patates, peynir ve kahve tüm endometrium kanseri artan risk ile ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Araştırmacılar daha sonra Nurses ‘Health Study (NHS) katıldı endometrium kanseri olan yaklaşık 1.530 kadın ayrı bir grup analiz ve özellikle kadınların diyetlerinde ilgili bu dokuz gıdalar üzerinde duruldu.

Iki grup sonuçlarına dayanarak, araştırmacılar, günde kahve az bir fincan içti kadınlar ile karşılaştırıldığında, EPIC çalışmasında kadınlarda yüzde 19 oranında kahve üç bardak bir gün endometriyal kanser riski azalttığını içme belirlemek başardık Medikal Haberler Bugün bildirdi. NHS çalışmasında, kahve içme dört bardak yüzde 18 oranında kanser riskini azaltmak için bulunmuştur.

“Kahve alımı kahve endometrial kanser önlenmesi için kullanılıp kullanılamayacağını görmek için daha fazla araştırmaya değer,” Imperial College London Dr. Melissa Merritt bir haber bülteni dedi.

“Klinik tavsiyeler yapılmadan önce Ancak, daha ileri çalışmalar diğer çalışmalarda bu soruyu değerlendirmek ve endometrium kanseri herhangi bir etkisi sorumlu olabilir kahve bileşenlerini izole etmek denemek için gerekli,” dedi.

Yorum yapın