Genç HPV aşısı riskli sekse teşvik etmez

Büyük bir yeni bir araştırmaya göre, akranlarına göre daha fazla cinsel yolla bulaşan hastalıklar yakalamak için gitmeyin cinsel yolla bulaşan insan papilloma virüsü (HPV) karşı aşı bazı velilerin korkuları (ve birkaç doktor), genç kız Sayaç.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH) açısından risk altında koyabilirsiniz tür – onlar seks, daha fazla ve riskli olması cesaret olacağını Bazı ebeveynler gençler korkusuyla aşı olması tereddüt olmuştur.

HPV aşısı 2006 yılından bu yana ABD’de kullanılabilir olmuştur ve yaş 11 veya 12 tüm preteen erkek ve kızlar için tavsiye edilir, bu yüzden cinsel olarak aktif olmadan önce bir bağışıklık yanıtı geliştirmek için zamanımız var. Ama 2013 yılına, ABD Kızların yaşı 40’dan az yüzde 13 ila 17 aşının her üç doz almıştı, yeni çalışmanın yazarları işaret etmektedir.

Riskli cinsel davranışlar bir göstergesi olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklar oranını kullanarak, aşı ile bir bağlantı olması görünmüyor, araştırmacılar söylüyorlar.

“Ebeveynlerin büyük çoğunluğu bu bir sorun olduğunu sanmıyorum,” Boston’daki Harvard Tıp Okulu’nda Sağlık Politikası Bölümü ile var Dr Anupam B. Jena, dedi. “Ama 10 veli ve en az yüzde 20, bazı çocuk hekimleri bu bir sorun olabileceğini düşünüyorum.”

Aşının önerilen üç doz en fazla servikal, anal ve vajinal kanserler sorumlu HPV iki suşları karşı korur. Ama en son verilerle, gençler yarısı dolu üç-shot serisi aldık az, Jena telefonla Reuters Sağlık söyledi.

O ve onun co-yazar yüzde üç 2010 den fazla yüzde 25 yükselmiştir 2006 yılı sonu itibariyle aşı almıştı az 2010 2005 den fazla 200.000 genç kızlar sigorta verilerini analiz.

Yılın onlar dört her 1000 kız Chlamydia, gonore, herpes, insan immün yetmezlik virüsü ya da frengi gibi, cinsel yolla bulaşan bir hastalık (CYBH) deneyimli, aşılandı önce. Aşılanmamış kızlar arasında, her 1,000 yaklaşık üç Geçen yıl bu enfeksiyonların birini sözleşmeli vardı.

Ama JAMA İç Hastalıkları sonuçlarına göre, ertesi yıl boyunca, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kız her iki grup için daha yaygın hale her 1.000 aşılanmış gençler ve her 1.000 aşılanmamış gençler fazla dört fazla altı yükseliyor.

Kızlar her iki grupta arttığı bu enfeksiyonların oranları büyük var, çünkü HPV aşısı cinsel yolla bulaşan herhangi bir ekstra artış bağlı değildi, yazarlar yazmak. Aşı tavsiye ebeveynleri veya doktorlara yol açtı, ve hangi erken seks başlamış olabilir aşılandı olanlar önce ve çekim sonrası yüksek STD oranını açıklayacak, yazdıkları.

Araştırma biraz seks eğitimi, ücretsiz kondom programları veya diğer güvenli seks müdahaleleri takip edebilir potansiyel ‘davranışsal tazminat’ üzerinde yapılan ve bu çabaların gibi çalışmaların çoğu riskli cinsel davranışlara yol açmaz gelen görünüyor olmuştur Jena dedi.

Yine, “Bu ebeveynleri veya olması politika yapıcılar için bir mantıksız bir endişe değil,” dedi. “Eğer böyle çalışmalara ihtiyaç nedeni budur.”

Umarım, ABD kızların bu çok büyük çalışmanın sonuçları bu kaygıları bazı gidermek olacak, dedi.

Bazı insanlar dergide bir yorum yazdı Atlanta’daki Emory Üniversitesi’nden Robert A. Bednarczyk göre, 11 veya 12 gibi küçük çocuklar için bir STD aşısı tavsiye fikri ile huzursuz olmuştur.

“Onlar bir 11 yaşındaki seks hakkında konuşurken rahat hissetmiyorum bahsedilebilir,” Bednarczyk telefonla Reuters Sağlık söyledi. “Eğer bir tetanoz ve difteri atış veriyoruz Ama eğer iletim hakkında genişletilmiş tartışmalara giriyoruz?”

Onbir ve 12 yaşındakiler zaten tetanoz-difteri-boğmaca (Tdap) güçlendirici ve bakteriyel menenjite karşı bir aşı da dahil olmak üzere rutin aşıların bir tur için doktora geliyor, bu yüzden o, aynı zamanda HPV seri başlatmak için mantıklı dedi.

“Eğer erken yaşta aşı verirseniz bu antikorların yüksek düzeyde sağlar,” Bednarczyk dedi.

Ergenler cinsel olarak aktif olacak, yani eğitim ve aşılar önemli olan onları silahlandırmak, dedi.

Yorum yapın