Ankara Travestileri Güneşten Korunun!

Cilt kanseri nedenlerinin yüzde 80’inin küçük yaşta maruz kalınan güneş ışınlarından kaynaklanıyor. Estetisyen Güler, güneş ışığının farklı dalga boyutlarına sahip olduğunu vurgulayarak, bu durumun olumsuz etkilerine dikkat çekti. Güneş ışınlarının deri kanserine, derinin yaşlanmasına ve deride renk değişimine neden olabileceğini belirten Güler, “Ultraviyole ışınları üçe ayrılır. Birincisi UVA, damardaki melaninin koyulaşmasına neden olur.

İkincisi UVB, derinin erken yaşlanmasına ve güneş yanığını oluşturur. Melanosit hücreleri ankara travestileri vücudunu uyarır ve deriyi bronzlaştırır. Üçüncüsü UVC, ışınları ozon tabakasının engeline uğrar yeryüzüne ulaşamaz. Mikrop, öldürücü etkileri vardır” dedi.

Cildin güneşten olumsuz etkilenmemek için bronzlaşıp, kendini savunmaya aldığını vurgulayan Güler, “Güneş ışığı, direk cilde temas ettiğinde deride bozulmalar yapar. Bu nedenle mutlaka önlem alıp, cilde doğru koruyucular kullanılmalı. Çocukların cildi, zararlı güneş ışınlarına karşı yetişkinlere göre 3 kat daha fazla hassas. Çocuk ciltlerinde savunma mekanizmaları henüz gelişmediği için 3 yaşından küçük çocuklar güneşe çıkarılmamalı” diye konuştu.

Estetisyen Seher Güler, cilt kanseri nedenlerinin yüzde 80’inin küçük yaşta maruz kalınan güneş ışınlarından kaynaklandığına işaret ederek, çocuklar için kendi hassas travesti ciltlerine özel olarak geliştirilen koruyucu ürünlerin kullanılmasını önerdi. Güler, koruyucuların da katkı madde içermediği gibi suya ve kuma dayanıklı hipoderinajik ürünler olması gerektiği uyarısında da bulundu.

Sabah Şişen Travesti Gözlerine Çare

Göz kapaklarının şişmesinin çeşitli nedenleri olmakla birlikte şişmeye en çok aşırı ağlama böcek ısırması alerjiler iltihaplanma nezle ve kızamık neden olabilmektedir. Göz kapağındaki geçmeyen ve sürekli hal almış şişlikler kalp ve böbrek hastalıklarının da habercisi olabilir

Göz kapaklarındaki şişmenin tedavisi için öncelikle nedeni bilinmelidir. Şişliğe neden olan durum ortadan kalktığında şişlik kendiliğinden geçecektir. Bununla birlikte poşet çayların poşetleri çay demlendikten sonra alınıp soğutularak göz kapaklarının üzerine konursa göz ağrısına ve şişmeye iyi gelir

Göz Şişmesi İçin Öneriler
Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10-20 dakika arası tutun. Bunun dışında antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.

Sorununuz kronikleştiyse yani ne yaparsanız yapın şiş gözlerle uyanmaktan kurtulamıyorsanız kardiyovasküler egzersizler yapmalısınız. Yürüyüş koşu aerobik ve bisiklet bunların başlıcaları. Bu hareketler vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlar ve sadece göz altlarınızdaki değil tüm vücudunuzdaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.

Şişliklerin inmesini beklemek için fazla zamanınız yoksa bir parça buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp dayanabileceğiniz kadar beklemek. İşe yaradığını göreceksiniz.

Yorum yapın