X

Zaman ve aktivite ağrısı

Alt ağrı tetikleyebilir faktörler geri avunma, garip pozisyonlarda çalışan ve fiziksel ya da zihinsel yorgun dahil, yeni bir çalışma gösterir.

“Sırt ağrısı önemli bir halk sağlığı sorunudur,” Sydney Üniversitesi’nde Küresel Sağlık George Enstitüsü, Avustralya, çalışmanın yazarlarından biri Manuela Ferreira dedi. “Bu dünyada sakatlık önde gelen nedenleri arasında bulunuyor.”

Ferreira ve onun arkadaşları ağrı başlamadan önce iki saat içinde 12 olası tetikleyiciler herhangi maruz ediyorum soran, 2011 ve 2012 yılında ani alt sırt ağrısı geliştirdi yaklaşık 1.000 kişi ile görüşüldü.

Genel olarak, insanlar sabah ani alt sırt ağrısı için büyük olasılıkla vardı.

Garip pozisyonları içeren Manuel görevler bel ağrısı için risk sekiz kat artış bağlandı, araştırmacılar bulundu. Uzakta vücut, hayvanlar ya da insanlar ve kararsız nesnelerin nesneleri içeren Manuel görevler beş altı kez arasında sırt ağrısı riskini artırmıştır.

Bir görev sırasında deli ya da etkinlik yüzde 25 ani bel ağrısı riskini artırdığı olmak, onlar buldular. Fiziksel veya zihinsel yorgun olmak dört kez riskini artırmıştır.

Alkol tüketimi ve seks Ancak, ani sırt ağrısı alt riski bağlı değildi.

Diğerleri vermedi iken bazı şeyler büyük ölçüde bel ağrısı riskini arttıran neden yeni bir çalışma açıklayamaz.

Bazı teoriler, ancak vardır. Onlar henüz tam uyanık olmayabilir çünkü Örneğin, insanlar sabah sırt ağrısı riski daha yüksek olabilir. Ya da, Ferreira dedi, omurgadaki diskler sabah hasara karşı daha duyarlı olabilir.

O ağır nesneleri kaldırma için kullanılan insanlar muhtemelen güvenli bir şekilde nasıl yapılacağını biliyorum, ama onlar emin değilseniz insanların doktor veya fizyoterapist rehberlik isteyin gerektiğini söyledi.

“Sırt ağrıları yaşamlarının bir noktasında dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu etkileyecek,” Ferreira ve arkadaşları 9 Şubat Artrit Bakım ve Araştırma online yazdı.

“Biz sırt ağrısı için müdahaleleri bakarak birçok çalışma olmasına rağmen, biz önlenmesi konusunda bir çok bilgi yok,” dedi Ferreira.

“Bir günlük bazda bu faaliyetlerle ilgili olmayan kişiler, onlar kaldırma konum nasıl dikkat etmelidir,” diye tavsiyede bulundu. “Bu faaliyetlere bile kısa maruz kalma sırt ağrısına yol açabilir.”

Ayrıca, dedi, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz ile, fiziksel ve zihinsel olarak güçlü olmasına yardımcı olur.

pedro: