X

Türkiyedeki Travesti Kadınlar

Türkiye de travesti kadınlar orta doğu ülkelerine nazaran dahamı rahatlar evet daha rahatlar bir İran’la kıyasladığımızda aralarındaki farkı rahatlıkla görebiliriz. İran’da travestiler hayatlarını travesti olarak sürdüremiyorlar.

Ya kadın ya erkek olarak iki şans veriliyor oradaki insanlara, devlet yönetimi travesti kadınları ameliyat yoluyla pembe kimlik sahibi yapıyor. Tabiki buda zorunlu olarak yaptırılıyor. Kimileri hayatlarını gay kimileri travesti olarak sürdürmek isterken bu özgürlükleri adeta ellerinden alınmış durumdadır. Türkiye’ye baktığımız da tabiki böyle bir zorunluluk yok o yüzden Türkiye deki travestiler bu konuda şanslılar ama onlara göre şanslılar.

Avrupa ülkeleri kadar değil tabiki Türkiye, çok eski dönemlerle kıyasladığımız da şuan yine belli kesimler de olmasa bile hemen hemen her yerde barınabiliyorlar. travestiler diğer illere nazaran daha kalabalıklar her kesimden göç alan sadece travestilerin değil her kesim insan için sığınak haline gelmiştir.Örnek verdiğimiz İran dada ne şartlar da ameliyat yapılıyor tabiki bilmiyoruz öncesinde psikolojik destek veriliyordu. İran da bugüne kadar kaç cinsiyet değiştirme operasyonu yapıldığına dair sağlıklı travesti haber kaynakları bulunmuyor.

Hükumet yanlısı bir haber ajansı haber online sayının 2006 yılında 170 iken 2010 yılın da 370’e çıktığını yazıyor. Türkiye özellikle travestiler bu tarz zorlamalarla karşılaşmıyorlar. Tabiki Türkiye dede psikolojik baskı vardır bel ki o daha kötü ya insanı içten kemirmek gibi bir şey olmalıdır. Türkiye de artık travestilerle alakalı haberde yapılmıyor doğru düzgün kanallar da çok ciddi bir şey olmadıkça belki de buda travestiler için daha iyi zaten hep medya karalamadım o biçare insanları yapmadıkları şeyleri çoğu kez yaptılar diyerek haber yaptılar.

Travesti kadınları belkide nefret cinayetlerine ittiler sürekli birilerini kötülerseniz insanların beyinlerine kötü olarak hafızalara kazınmaktadır…

pedro: