X

Travesti Ve Bayram

Millet olarak örf ve adetlerimize bağlı bir milletiz. Bunların başın da dini olarak iki bayramımız vardır. Biri ramazan bayramı biri de kurban bayramıdır. Bu bayramlardan birinin yani ramazan bayramının arefesinde bulunmaktayız. Travesti demek bu bayramlardan uzak demek değildir. travestiler her insan gibi çoğunluk ile oruçlarını tutmuş ve bu bayramın geliş heyecanını yaşamaktadırlar. Travestiler diğer topluluğa göre daha buruk girmektedirler bu bayramlara çünkü çoğu ailelerin den uzak gurbetçi olarak kalmaktadırlar. Her dönemin insanlarına göre bayramlar ayrı ayrı havalar da geçmektedir, çünkü büyüklerimizin ağızlarından hepimizin alışık olduğu bu cümleler çıkmaktadır. ” nere de eski bayramlar ” gibi sözler bunu derken ne kasıt ettiklerini hepimiz aslın da bilmekteyiz eski insanların kendi aralarındaki saygı sevgi ve bağlılıklar daha fazla olduğu için. Birer örnek ile açıklamış olursak eskiden teknoloji bu kadar gelişmediği için insanlar büyüklerini yerin de ziyaret ederlerdi şuan ise bir telefon yada bir mesaj yeterli geldiğini düşünsek yanlış düşünmüş oluruz.

Bir arada olmak sohbet etmek karşılıklı daha inandırıcı olduğunu düşünüyoruz nesil olarak gittikçe tembelleşiyoruz, bunun yanı sıra saygı ve sevgimizi yitiriyoruz. Gelelim trans kadınlara aileleri ile görüşenler zaten aileleri ile geçirmektedirler diğerleri ise buruk bir bayram gününde teselliyi ya barlarda yada evde geçirerek sonlandırıyorlar. Ramazana boyunca kapalı olan barlar ise çok kalabalık olmaktadır. Bir ay boyunca alkol içmeyenler çoğunluk ile bayram günü içmeye başlamaktadırlar. Ankara travestileri yoğun olarak bayramlar da daha eğlencesi bol şehirleri tercih etmektedirler, yaz ayına denk gelmesi ile çoğu insan tatilde ve bu sayede ailelerin bir araya gelme şansları daha yüksektir.
Bu bayram da sevdiklerimizi ailelerimizi ihmal etmeyelim hatta küs olduğumuz insanlar ile barışabilir onların da gönüllerini almak için bizim için bir fırsattır. Herkese hayırlı bayramlar vatanımıza milletimize hayır getirmesi dileklerimiz ile.
pedro: