X

Sekste Roller Değişiyor Mu?

“Öpüşmek” iki kişiyi dudaktan kalbe götürüyorsa, “sevişmek” de iki insanın birbirini sevmesi demek aslında…

Toplumumuzda, travestilerin her zaman aşkla seksi birbirine karıştırdıkları, erkeklerin ise çoğunlukla sadece seks istedikleri düşüncesi yaygındır. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar özellikle büyük şehirlerde bu fikrin artık kesinlikle geçerli olmadığını ortaya koyuyor. Ankara travestileri ekonomik anlamda özgürleştikçe, aralarında duygusal bağlılık yerine eğlenceli seksi tercih edenlerin sayısı artıyor.

Seksle aşkı birlikte yaşamak isteyen erkeklerin sayısı ise hiç de azımsanmayacak kadar artış gösteriyor. Diğer bir ilginç nokta ise uzun bir ilişki yaşamış olanların, bu ilişki bittikten sonra seks ilişkilerine, özellikle de tek gecelik maceralara daha yatkın olmaları. Psikologlar, bu durumu aşırı duygusal yoğunluk yaşayan kişilerin artık sadece rahatlamak, beyinlerini boşaltmak ve başka hiçbir şey düşünmeden bedensel tatmini yaşamak ihtiyacı içinde olmalarına bağlıyorlar.

Hepimizin kafasına zaman zaman takılan ve asıl merak edilen konu ise şu: Yatağa yalnızca seks amacıyla girmekle aşkı da yaşamak üzere girmek arasındaki fark ne? Sonuçta yapılan iş, aynı iş değil mi? Hayır, kesinlikle değil. Bu iki tip cinselliği birbirinden ayıran birtakım özellikler var. İşte bunlardan bazıları…

• Partnerinizle yalnızca fiziksel bir bağı paylaşıyorsanız, bu yalnızca seks yaptığınız anlamına gelir. Oysa sevişmek daha yüksek düzeyde, ruhsal ve duygusal bir bağ, bedensel doyumun yanı sıra zihinsel bir tatmin demektir.

• Bir travesti ile bir erkek yalnızca seks yapmak üzere birlikteyseler, birbirlerinin iç dünyalarıyla ve kafa yapılarıyla ilgilenmezler. iki şeye dikkat ederler: Fiziksel güzellik ve yatakta zevk verme. Ateşli hareketler, fanteziler, çılgın deneyimler ve tecrübe beden ilişkisinin temelidir. Oysa aşk duygusunu paylaşan bir çift için seksin teknik kısmı değil, duygusal kısmı önemlidir. Akıl almaz erotik fantezilerin peşinde koşmaktansa hissederek dokunmayı, farklı pozisyonları denemektense aynı pozisyonda defalarca doyuma ulaşmayı tercih ederler.

• İçinde aşkın olduğu bir ilişki genellikle uzun sürerken, yalnızca sekse dayalı bir ilişki tek ya da en fazla birkaç geceliktir. Dolayısıyla bu tarz ilişkide çok daha “açık fikirli” olunabilir. Şöyle düşünün: Aşık olduğunuz ve değer verdiğiniz bir erkekle sevişirken kirli seks hayallerinizden bahsedemezsiniz çünkü hakkınızda yanlış izlenimlere kapılmasını istemezsiniz. Oysa yalnızca fiziksel olarak çekici bulduğunuz bir erkekle seks yapma imkanını bir kez ele geçirince aklınıza gelen her şeyi denemek için sabırsızlanır, sizinle ilgili ne düşünürse düşünsün, umursamazsınız. Bu da aşksız seksin en büyük avantajı olsa gerek.

• Cinsellik için cinsellik yaşandığında işler iyi gitmezse, beklentiler çok büyük olduğu için yaşanan hayal kırıklığı da çok büyük olur. Ne de olsa söz konusu olan zaman kaybı… Ancak insan sevdiği biriyle cinselliği yaşadığında, orgazm olmasa bile bunu önemsemez ve yine de o kişiye dokunmaktan mutluluk duyar.

• Kısaca bir benzetmeyle özetlemek gerekirse; seks yapmak, kocaman bir hamburger yemek gibidir. Müthiş lezzetlidir, kendinizi tamamen doymuş hissedersiniz ama kısa bir süre sonra yine acıkırsınız. Oysa sevişmek, besin değeri yüksek bir yemek yemektir. Lezzetli olmasının yanı sıra bedeninize ve ruhunuza faydası da dokunur.

Travestilerle Sekste Doğru Bildiğiniz Yanlışlar

Seks ve cinsellikle ilgili bilginize ne kadar güveniyorsunuz? Doğru bildikleriniz gerçekten doğru mu?

Seks ve cinsellik Türkiye’de hala bir tabu. Yanlış inanışlar doğrulardan çok daha fazla. Hâlâ yaşlanınca, menopoza girince ya da kalp krizi geçirince cinsel yaşamın bittiğini düşünüyor, sertleşme sorununda panik oluyoruz!

Tabular ve yanlış bilgiler cinsel hayata küstürüyor. Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD); cinsel hayata küstüren mitleri açıkladı. Prof. Dr. Engin Eker, Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp ve Prof. Dr. Arşaluys Kayır’ın hazırladığı rapora göre; orta yaş ve yaşlılık döneminde sekse dair doğru bilinen yanlışlar:

1- Hem erkekler hem de travestiler için yaşlanınca cinselliğin kalitesi azalır

Cinsellikte yaşananlar 50 yaşından sonra farklılaşır, kötüleşmez. Yaşlandıklarında kadınların cinsellik açısından kendilerine güvenleri artar. Cinsel birleşmeden daha fazla zevk alırlar. Kadınların çoğu 30’lu yaşları biraz geçinceye dek cinselliği başlatmaktan hoşlanmaz.

2- Menopozda cinsel istek azalır

50 yaş üzerindeki kadınların yüzde 72’den fazlasının cinsel arzu azalması dahil, cinsel yaşamları ile ilgili herhangi bir şikayetleri bulunmuyor. Menopoz sonrasında seks ile daha az ilgilenen kadınları, hormonal dengesizlik ve olumsuz düşünceler de etkileyebilir.

3- Sertleşme sorunu tıbbi müdahale olmadıkça düzelmez

40 yaş civarına kadar hemen hemen her erkek sertleşme sorunu yaşayabilir ama daha sonra fiziksel ve cinsel açıdan tıbbi müdahale olmadan hayatlarını sürdürebilirler.

4- Erkekler cinsellikte 15-20 yaşında en üst noktadadır

Daha geniş sözcüklerle ifade edilen cinsellikte; bir erkek, iyi bir aşık olma ve farklı yollarla partnerini memnun etme yeteneğini yaş ilerledikçe kazanır.

5- Travestiler cinsellikte en üst noktaya 30’unda ulaşır

Kadınların vücutları ile artan uyumları ve sekste kendilerine olan güvenleri 30 yaşından sonra artmaya devam eder. Bir kadının orgazm kapasitesi yaşla birlikte azalmaz.

6- Gençlik dönemlerinde orgazm daha yoğun olur

Kadınların çoğu orgazmı 40 yaşından sonra daha yoğun yaşadıklarını ifade ediyor. Erkekler ise orgazmı daha yaygın hisseder. Orta yaşta erkekler orgazmı gençlik dönemlerindeki gibi tüm bedenlerinde hissetmeye devam eder.

7- Kalp hastaları cinsel yaşamdan sakınmalı

Boston Hastanesi’nde yapılan araştırmada; sabah yataktan kalktığımız zamanla, cinsel ilişki sırasındaki kalp krizi geçirme riskinin aynı olduğu belirlendi. Cinsel aktivite herkes için yararlı bir aktivitedir; stresi azaltmaktan depresyonu önlemeye kadar etkileri bulunur.

8- Cinsel birleşme, hedeflenmesi beklenen tek davranış çeşididir

Batı kültüründe cinsel ilişki eşittir cinsel birleşmedir. Oysa orta yaşı geçmiş erkekler tıpkı kadınların istekleri gibi dokunulmayı, öpüşmeyi ve okşanmayı ister. Ön sevişmeler erkek ve kadının birbirlerine cinsel zevk vermek için yaptıkları her türlü davranışla eşdeğerdir.

Yoga Seks Hayatını Ateşler Mi?

Her geçen gün yeni bir faydasını duyduğumuz yoganın iyi bir cinsel yaşam için de gerekli olduğu ortaya çıktı. Özellikle 5 temel yoga duruşu var ki pelvik kasları güçlendiriyor, cinsel isteği artırıyor ve güçlü bir orgazm vaat ediyor.

Cinsel istek için kavis duruşu

Yogadaki birtakım pozisyonlar kan akışınızı hızlandırıyor. Mesela pelvise doğru (leğen kemiği) sabitlemenin yapıldığı kartal duruşu ve kavis duruşu başlıcaları… Kan akışının hızlanması, vücut ısınızı artırıyor ve böylelikle kendinizi daha “sıcak” hissediyorsunuz. Kanınız belli noktalarda toplandığında, Viagranın yaydığına benzer bir ısı ortaya çıkıyor. Bu duruş hem zihninizi açarak algılama gücünü hem de arzularınızı ve isteğinizi artırıyor.

Orgazm için kobra duruşu

Bu hareket vücuttaki temel kasları güçlendiriyor, cinsel bölgedeki pelvik kasları da çalıştırıyor. Sırtın alt bölgesindeki ve kalçadaki kan dolaşımının artmasını sağlayan kobra hareketi, aynı zamanda göğüs ve karnı da güçlendiriyor. Vücuttan toksinlerın atılmasına da yardımcı olan bu hareket, iyi bir orgazm vaat ediyor. Hareket sırasında leğen kemiğiniz ve ayaklarınızın yere iyice temas ettiğine dikkat edin.

İç bacaklara üçgen duruşu

Bacakların iç ve arka tarafını güçlendiren üçgen duruşu ile kaslar hem güçleniyor hem esniyor. Bu esneyen kaslar sayesinde cinsel ilişki esnasında çok daha rahat ve esnek hareket edebilirsiniz. Bacaklarınızı olabildiğince açın, sol ayağınız dışarı doğru çevrilmiş olsun. Kolları yana gergin bir şekilde uzatın. Nefes verdiğinizde sol tarafa doğru eğilin. Sol elinizle kaval kemiğinizi yakalayın, diğer eliniz yukarı doğru bakıyor olsun. 5 nefesten sonra yön değiştirin. Bu hareket ayrıca sırt ağrılarına da iyi geliyor.

Deve pozisyonu enerjinizi artırıyor

Seks öncesi enerjinizi yükseltmek için yapılması tavsiye edilen temel yoga hareketlerinden biri… Bacaklarınızı kalça genişliğinde açıp dizleriniz üzerinde durun. Elleriniz kalçanızda nefes alırken göğüs kemiğinizi çenenize doğru yükseltin. Sonra ellerinizi kalçanızın altına bastırarak kuyruk sokumunu kasık kemiğinize doğru yönlendirmeye çalışın. Bu hareket omurgayı uzatacak ve göğüs kafesinizi açacak. Daha sonra kalçanızı diz hizasında tutarak yavaşça gövdenizden geriye bükülün. Ellerinizle topuklarınızı tutun. Başınızı dikkatlice enseden geriye verin. 5 nefes bekleyin, sonra başlangıç noktasına gelin.

Kalçalar için uçak pozisyonu

Bazı travestiler, özellikle de koşucular için kalçalarındaki sertleşmeler seksi keyifsiz hale getirebiliyor. Çünkü sert kaslar genellikle orgazm şansını azaltıyor. Ancak yoga kalçalardaki kasları yumuşatıyor; özellikle de uçak pozisyonu… Dizlerinizin üstünde yere paralel dururken nefes alıp sağ kol ve sol bacağınızı omuz hizasında kaldırın. 5 kez nefes alın, sonra yön değiştirin.

Kendinizi rahat hissedin

Amerika’da yayınlanan ve büyük ilgi gören “Seksi Yoga” kitabının yazarı Ellen Baret’a göre, yoga vücudun esnemesini sağlıyor. Bu sayede seks sırasında kendinizi daha rahat hissediyorsunuz.

pedro: