X

Prematüre bebeklerde psikiyatrik bozukluklar gelişmesi daha fazla olabilir

Prematüre bebeklerde yetişkin olarak uyuşturucu ve alkol sorunları geliştirme düşük risk altında olabilir, ama onlar psikiyatrik bozuklukları olması daha muhtemeldir olabilir, dergi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları pazartesi günü yayınlanan bir çalışma öneriyor.

“Daha da önemlisi, biz onlar yetişkin olduklarında aşırı düşük doğum ağırlıklı mağdurları için gelişebilir psikiyatrik riskleri belirledik ve bu anlayış, daha iyi tahmin yardımcı Bu popülasyonda, zihinsel bozuklukların tespit ve tedavi edecek” baş yazarı Ryan Van Lieshout, psikiyatri ve davranış Kanada McMaster Üniversitesi’nde sinir bilimleri profesörü, bir haber bülteni dedi.

Çalışma aynı zamanda bir anne doğumdan önce steroid tam ders aldı eğer, çocuğu bir psikiyatrik bozukluk gelişme olasılığı daha fazladır olduğunu öğrendim.

Haber bülteni göre, araştırmacılar daha az £ 2, 2 gram ve normal kiloda doğmuş 90 kişiyi ağırlığında doğmuş edildi 84 yetişkin analiz. Çalışmaya katılanların tümü Ontario 1977 ve 1982 yılları arasında doğmuş.

Katılımcılar erken 30s ulaştığı zaman, düşük doğum ağırlıklı bebekler, bir alkol ya da madde kullanımı bozukluğu yaklaşık üç kat daha fazladır. Ancak, prematüre bebeklerde iki buçuk kat depresyon, anksiyete ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi bir psikiyatrik problemi, geliştirmek için, normal doğum ağırlığı grubuna göre daha fazlaydı.

Doğumdan önce hayat kurtaran steroid tam yuvarlak alınan düşük doğum ağırlıklı çocuklar vardı risk yaklaşık dört bir daha büyük ve psikiyatrik bozukluk geliştirme yarım gidip karar vermek. Bu grup haber bülteni göre, normal kilolu bebeklere oranla, aynı zamanda bir alkol ya da madde kullanım bozukluğu geliştirme az muhtemel.

pedro: