X

Kanada British Columbia H5N1 kuş gribi virüsü raporları

Kanada British Columbia, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ilinde son derece patojen H5N1 kuş gribi virüsünün bir salgını rapor Pazartesi söyledi.

Salgın ayrı H5N2 suşu kuş gribi vakaları Aralık ayında bildirildi ilinde bir köy tavukçuluğu sürüde 2 Şubat tespit edildi, OIE Kanada Gıda Denetim Ajansı (CFIA) gerekçe dedi.

Ajans H5N1 kuş gribi Kanada’da bir ticari kanatlı sürüsü ve British Columbia bulunan virüs Asya’da dolaşan bir suş farklı olduğunu rapor olmadığını vurguladı. Hiçbir insan enfeksiyonları Kanada’da saptanan H5N1 virüsü ile bildirilmiştir, genetik farklı Asya zorlanma aksine, OIE sözcüsü söyledi.

İlk Hong Kong 1997 yılında insanları enfekte H5N1 tipi kuş gribi, Avrupa ve Afrika’ya Asya’dan yayılması beri vardır ve kümes hayvanları enfeksiyonları ve birkaç yüz insan ölümleri milyonlarca neden bazı ülkelerde kümes hayvanları yerleşmiş hale gelmiştir.

“Kadar bu elde edilen, H5 ve N1 gen segmentlerinin sınırlı kısmi sekanslar bazında, bu aynı ya da Washington halde … H5N1 virüsünün çok benzer bir virüs, ancak daha fazla sekans için gerekli olacak olması muhtemeldir görünür nihai bir sonuca yapmak, “CFIA raporunda belirtti.

Ajans hemen yorum söyledi.

Kuş gribi H5N1 suşu Kanada sınırına yakın Washington’da yeşil kanatlı çamurcun bu yılın başlarında bulundu.

pedro: