X

HIV ile ilgili ölümler hala yüksek ama siyahlar arasında azalmaktadır

Amerika Birleşik Devletleri’nde HIV-teşhis siyahlar arasındaki ölüm düşmüş, ancak Cuma günü yayınlanan Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) raporuna için Merkezlerine göre, beyazlar, İspanyolların ya Latinler de daha Amerikalıların bu grup arasında oran daha yüksek kalır.

HIV ile yaşayan 1.000 siyahlar başına ölüm genel eşitsizlik 2012 yılında yüzde 13, 2008 yılında yüzde 37 düştü rağmen, 2012 yılında genel ölüm oranı beyazlara (18.1 si) ve İspanyollar ya da Latinler (daha yaklaşık 20,5 yüzde hala yüksekti yüzde 13,9).

2012 yılında, HIV-bağlantılı ölümler İspanyollar ya da Latinler (2586) arasındaki beyazlar (5426) ve 3.2 kat ölüm arasındaki ölümlerin 1,5 kat sayı oldu HIV ile yaşayan siyah insanlar arasında meydana gelen bir 8165 veya 48 yüzde, tahmin.

Tüm gruplar HIV ile ilgili ölümlerde düşüş gördüm, ama siyahlar büyük düşüş gördü, CDC kaydetti.

CDC bakımı tanı ve bağlantı ve tutma geliştirmek için azınlıklar arasında mortalite eğilimleri ve eşitsizliklerin devam eden bir analizini yapmaktadır. Mevcut rapor için, organizasyon Ulusal HIV Gözetleme Sistemi insanlar yaşları 13 ve üzeri verileri analiz. CDC amacı HIV ile ilgili sağlık sonuçları eşitsizlikleri azaltmak için.

Yeni rapor HIV ile siyahlar enfeksiyon, diğer ırklar ve etnik gruplara göre teşhis olması daha muhtemel olduğunu belirtti. Siyahların yüzde onbeş beyazların yüzde 12 ile karşılaştırıldığında, 2011 yılında kendi enfeksiyon habersiz. Ve kimin HIV 2012 yılında tanısı kondu siyahlar arasında, sadece yüzde 77 bakım-düşük başka ırk veya etnik köken arasında yüzde daha bağlanmıştır.

“Antiretroviral tedaviye erken başlanması ve uyum yüzde 96 kadar HIV-negatif ortaklarına HIV bulaşmasını azaltarak kişi ve önleme faydaları, HIV-pozitif için önemli tıbbi faydaları vardır,” CDC 2013 raporunda belirtti.

Yeni rapor verileri HIV tanısı kişilerin tüm nedenlere bağlı mortalite gösterdiğini kaydetti, ancak HIV doğrudan ortaya çıkan ölümler analiz değildir. Sonuç olarak, veri farklı etnik gruplar veya ırklar arasında bakım kalitesi potansiyel farklılıkları değerlendirmek değildir.

“HIV enfeksiyonu gibi kanserler ve fırsatçı enfeksiyonlar gibi ölümcül komorbiditelerdeki çevirmek sonuçlarında, tüm nedenlere bağlı ölüm olasılığı nedeni özgü mortalite daha gerçek ölüm deneyimi daha iyi bir göstergesidir bağışıklık bastırma, neden, çünkü Ancak,” CDC belirtti.

AIDS.gov göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.2 milyondan fazla insan HIV ile yaşayan ve 7 veya yüzde 14 neredeyse 1, enfekte olan habersiz. Erkeklerle seks, gay biseksüel ve diğer erkekler, diğer erkeklerle seks, özellikle siyah erkekler, en ciddi enfeksiyon etkilenir. CDC yaklaşık 1 4 yeni HIV enfeksiyonları insanların yaşları 13-24 arasında olduğunu tahmin, ve en çok onlar enfekte olduğunu farkında değiller.

pedro: