X

Grup yürüyüşün birçok faydası var, lakin birkaç zararı da olabilir

Organize yürüyüş grupları geliştirmek yürüyüşe ‘kan basıncı, kalp hızı, total kolesterol, ruh ve son araştırma, yeni bir analize göre küçük olumsuz ile sağlık diğer yönleri.

İngiltere araştırmacılar yürüyüş grubuna katılan sadece tavsiye fiziksel aktivite kurallarına yerine daha yaptım görmek için 1980’lerin sonundan bu yana yapılan 42 çalışmanın toplam baktı.

“Walking gruplar giderek daha popüler ama bunun dışında fiziksel aktivitenin arttırılması yürüme gruplardan daha geniş sağlık yararları, varsa bugüne kadar biz bilinen değil,” çalışma yazarlarından Sarah Hanson bir e-posta Reuters Sağlık söyledi.

Hanson, East Anglia Üniversitesi Norwich Tıp Fakültesi ile bir araştırmacı bulgular orta derecede fiziksel aktivitenin artırılması yararlanacak olan hastalara tavsiye etkili bir seçenek kanıt klinisyenlere sağlamak söyledi.

“Biz daha geniş hekimler, sağlık eğitmenleri ve hemşireler tarafından önerilen yürüyüş grupları görmek isterdim,” dedi.

İngiliz Spor Hekimliği, Hanson Dergisi ve açık yürüyüş grupları İngiltere’de tüm öfke olduğunu onu yazarlarından notunda. Onlar Sağlık Walking örneği, bir program 70,000 yürüyüşe, 15.000 gönüllü yürüyüş liderleri ve her hafta sunulan 3.000 yürüyüşleri ile, şimdi ülkenin en büyük yürüyüş ağı Oxford pratisyen tarafından 15 yıl önce oluşturulan alıntı.

Onların çalışma için, araştırmacılar katılımcıların fiziksel ve ruhsal sağlık izlenen değişiklikleri tek çalışmaları da dahil olmak üzere yetişkinler için açık yürüyüş grupları, bulabildiğim tüm araştırma gözden.

14 ülkede 1800’den fazla yürüyüşe ilişkin veriler yeni analize dahil edildi. Sağlıklı insanlar da bazı çalışmalara dahil olmasına rağmen çalışmalar çoğunlukla obezite, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, fibromiyalji, Parkinson hastalığı ve diğerleri gibi, varolan bir durum için potansiyel bir tedavi olarak yürüyüş incelenmiştir.

Araştırmacılar ortalama yürüyüş grupları katıldı katılımcılar, kan basıncı, vücut kitle indeksi ve diğer önemli risk faktörü önlemler değişikliklere ek olarak, akciğer gücü, genel fiziksel işlevsellik ve genel uygunluk anlamlı gelişmeler yaşadı, bulundu.

Diğer ruh sağlığı koşullarına hiçbir belirgin etkisi olmamasına rağmen katılımcılar da, yürüyüş grupları katıldıktan sonra daha az depresif olma eğiliminde.

Ve bel çevresi, açlık kan şekeri ve “iyi” kolesterol gibi diğer önemli risk faktörleri de değişmemiştir.

Yaklaşık üç dört her katılımcıları çalışmaları boyunca yürüyüş grupları ile kaldı ve bildirilen tek yan etkiler birkaç düşerse ve bir buzağı yaralanma vardı.

Hanson insanların fiziksel aktivite spora katılımı sınırlı olmak zorunda olmadığını gerçekleştirmek için bir grup yürüyüş gibi bir şey iyi bir alışkanlık haline olabilir sözlerine ekledi önemli olduğunu söyledi.

“Açık yürüyüş grupları, sadece bir eğlence aktivitesi olarak görülebilir artık ihtiyaç onlar keyifli ve geniş kapsamlı sağlık yararları var – psikolojik hem de fiziksel,” dedi.

İngiliz Kalp Vakfı web sitesi grup yürüyüş (bit.ly/1AwEBTq) için hazırlanıyor ipuçları sunmaktadır. Amerikan Kalp Derneği web sitesi de bulma veya organize yürüyüş grupları (bit.ly/1cEAib2) başlama kaynaklar sunmaktadır.

Hanson, o anda gruplar yürüyüş sosyal yönü temyiz üzerine araştırma yaptığını kaydetti.

“Gerçekten grubun bu açıdan yarar yalnız, izole bir sürü insan vardır,” dedi. “Diğerleri için, olsa da, bir grup yürüyüş çok eşit derecede önemli olan sessiz kafa temizleme süresi, sahip etrafında insanlar (başkalarının varlığı) ile bir yürüyüşe liderliğindeki bir fırsat temsil eder.”

Olan araştırma yürüyüş benzer faydalar buldu Dr. Gunther Neumayr, “İnsanlar hareket için seçilen değil, hareketsizlik için yapılmıştır. – Hareketsizlik bizi hasta ediyor”, bir e-posta Reuters Sağlık anlattı

Neumayr, İngiltere çalışmaya dahil değildi Lienz, Avusturya, bir doktor, “Kanıt hareketsizlik en önemli tek kardiyovasküler risk faktörü haline gelmiştir büyüyor.” Dedi

Yürüyüş herkes tarafından yapılabilir bir düşük-orta yoğunlukta egzersiz, Neumayr dedi.

“Yürüyüş ve yürüyüş hareketi orijinal formları ve daha hareketsizlik bu salgını yüz halk sağlığı kampanyaları tarafından tavsiye edilmelidir” dedi.

pedro: