X

Geniş Bakış Açısı

Sabit görüşler ve bağnazlık bir kişi açısından eleştirilebilecek en zayıf noktalardır. Bir kimsenin genel bakış açısına sahip olmaması çoğu zaman eleştirilir ve bu konu hakkında da savunulan şeylerin önemsiz olduğu görülür. Her söylediği ve anlattığı tek bir bakış açısının ürünü olan kimseler sözlerinin dinlenmediğini önemsi olduğunu göremeyebilir. Ancak dinleyici bunun farkına vardığında o kişiye önemsiz sözleri sebebiyle inanmaz ve o kişinin değeri düşer. Genel bakış açısına sahip olmak yaşanılan ortamlar ve alınan bilgilerle gelişerek büyür. Bu bakış açısını yakalamış kişiler ile anlaşmak kolay ve dinlemek zevklidir. Ters düşünce dahi olsa önce dinlemeyi ve bir dayanağı olup olmadığını görebilen geniş bakış açısına sahip kişiler her konumda avantajı elinde bulundurabilirler.

Ülkemizde avrupaya oranla cinsel partner seçimlerine genel bakış açısı halen sabittir. Bir iyileşme olduğu gerçeğini kabul edebiliriz ancak tam anlamı ile bir genel bakış açısının oturmadığı özellikle küçük bölgelerde eğitim seviyesinin de alt sınıra yakın olmasından dolayı etkilendiği görülür. Kendisini travesti bayanlara yakın hisseden ancak küçük bir yerde bulunan kimselerin büyük yerlere göç edip burda ilişkiler kurması bu bakış açısının oturmadığı yeri bizlere göstermektedir. Kendilerine partner arayışında olan travestiler gidecekleri yerdeki genel bir bakış açısını görmezlikten gelemezler. Aksi halde gidecekleri yerde de hissettikleri şeyleri yaşamaktan mahrum kalırlar.

Büyük şehirlerdeki bakış açısını iyi değerlendiren kimseler daha rahat bir ortama kavuşabilirler. Kendilerine en rahat ortamı bulan ve bu kişiler arasında olan travesti bayanlar geldikleri yerdeki büyük sıkıntılardan uzaklaşabildiklerinin farkındalığına erişiyorlar. Bu hisleri yaşamak isteyenlerin arasında ankara travesti bayanları da söyleyebiliriz. Önceleri çok fazla izin verilmeyen ve gizli yürütülen bu ilişkiler şimdilerde daha olağan karşılanıyor. Toplumun genel bakış açısına dünya vatandaşı olma algısına ilerlediğini görmekteyiz ancak bu seviyelerin halen yüksek olmadığını da kabul etmeliyiz.

Her konuya genel bir bakış açısı yakalamak ve o seviyelere ulaşmak için özellikle dinleme ve anlayış konularını geliştirmekte büyük yarar vardır. Bu kavramlar geliştiği takdirde genel bakış açılarımızında gelişeceği kaçınılmazdır.

 

pedro: