X

Dünyada yumurtalık dokusu karın içine nakledilen ilk kadının doğum yapması

Victoria, Avustralya Otuz altı yaşındaki Vali Creus, yaş 19 de yumurtalık kanseri teşhisi konuldu ama o bir anne olma rüyasını takip onu durdurmak izin vermedi, news.com.au bildirdi.

Onun tanı ardından, cerrahlar Creus ‘yumurtalıkların biri kaldırıldı ve birkaç yıl sonra çözülmüş olacağını, hangi diğer dondu.

Doktorlar üç yıl sonra, Creus doğurganlık yöntemini kullanarak doğum yapması ilk kadın olduktan sonra tarihe geçti, Creus ‘karın içine saklanan yumurtalık dokusu aşılı ve.

Bugün, 14 ay sonra, o ve kocası Dean, yeni ikiz kızları, Alexis ve Kaia ile hayatı kutluyoruz. Doktorlar o herhangi bir daha fazla çocuk sahibi olamaz, ancak Creus o var iki minnettar olduğunu söyledim.

“Bu inanılmaz,” Creus news.com.au. söyledi “Bizim bütün hayatları değişti.”

Operasyon sayesinde, Creus şimdi de kanser ücretsizdir. Creus ‘kızları sezaryen yoluyla doğan edildiğinde, cerrahlar onun kanser dönmüştü bulundu ve onlar kaldırıldı.

“Bunlar olmadan, ben kanser geri geldi bilinen olmayabilir,” dedi.

Creus prosedürü o başka bir kadın hamile olmasına yardımcı olmak için benzer bir yöntem kullanılır ‘Tüp Bebek Doğurganlık Koruma Servisi doktor, Kate Stern, Creus aşağıdaki söyledi’.

News.com.au göre, Melbourne IVF ve Kraliyet Kadın Hastanesi bilim adamları hamile kanser etkilenen kadınlara yardımcı olmak için diğer potansiyel yöntemler araştırma.

Doku Aşılama artık kanser hücrelerini içeren riski, bu nedenle araştırmacılar laboratuarda yumurtalık dokusundan küçük yumurta büyümeye çalışıyorsunuz.

“Bu muhtemelen artık sadece bir teorik değil,” Stern dedi. “Kadınlar için gerçeklik onlar kanser tedavisi sonrası kendi çocukları olabilir.”

pedro: