X

CDC raporu: Tehlike hala sigara dumanda

Bir yanan sigara değil, aynı zamanda onun etrafında olanlar için sigara içmemek tek kişi için bir tehlike olduğunu. Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri salınan yeni bir çalışma sigara dumanına maruz kalma 1999 yılından bu yana yarı yarıya kesilmiş olmasına rağmen, yapılacak daha çok iş kalmadı olduğunu bulundu. Orada kamu sigara yasakları 700 şehir ve 26 eyalette yerde olduğunu ancak 24 devletler onları yoksundur.

“Biz ancak nüfusun büyük bir kısmı açıkta kalır bu ülkede sigara dumanına maruziyeti azaltarak önemli ilerleme kaydettiğini,” çalışmada yazar Dr Brian King, sigara ve sağlığa CDC ofisi ile bir epidemiologist, dedi. “Fiyatlar belli toplumlar arasında hayli yüksek. Yani şu anda sigara dumanına maruz devam 15 milyon çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 58 milyon Amerikalı, var. ”

CDC çalışma çocukların yaşları 3 ila 11 arasında yüzde 40 kanda protein kotinin seviyeleri ile ölçülür sigara dumanına maruz olduğu bulundu. Onlar da siyah çocukların yüzde 70’i maruz kalma deneyimi bulundu. Kral göre, bu çocuklar için sigara dumanına maruz kalmanın güvenli bir miktar var. Bunlar akut bronşit, astım, kulak enfeksiyonları, ya da maruz kalma sonucunda bile Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) gelişebilir. Onlar yetişkin olarak kalp hastalığı, felç ve akciğer kanserine yakalanma üzerine gidebilirsiniz. Hepsinden kötüsü, onlar veli veya hademe sonra davranışlarını modellemek ve içmeyenler kendilerini olma olasılığı vardır.

Dr Suzanne McColley, Chicago Çocuk Hastanesi’nde akciğer tıp şefi, sigara dumanına kurbanı olan pek çok hasta çocukları tedavi etmiştir. McColley o ebeveynler doğru öfkesini bastırmak için öğrendim, ve, sorunun üstesinden gelinmesinde doğrudan eğitim de dahil olmak üzere ve sigara içen izole yöntemlerini öğretir söyledi.

McColley dede farkında olmadan sigara dumanına onu tabi olan kistik fibrozis ile bir çocuk hastayı tedavi hatırlattı.

“Ben ona ‘Peki ben size sigara sağlığınızı etkiler biliyorum, ama sizin torunu sağlığını etkiler? Biliyor muydunuz” dedi. “O farkında ve kısa sürede o sigarayı bırakmayı taahhüt olduğunu öğrendim değildi. O sigarayı bırakmak ve on yılı aşkın süredir duman ücretsiz olmuştur. ”

CDC raporu işyerlerinde, halka açık yerlerde ve çok üniteli konut sigarayı yasaklamak daha kapsamlı eyalet çapında yasaları onayladı. CDC dumansız evler ve araçlar, bu önlenebilir sağlık tehlikesi Sigara içmeyenleri korumak için kritik olduğunu söyledi.

Kral dumansız evlerde yaygınlığını artırmak için büyük ivme olduğunu söyledi. “Birkaç kişi gönüllü olarak yapıyor” dedi. “Aslında son on yıl içinde iki katına, ve ABD hanelerin yaklaşık yüzde 83 gönüllü evlerinde sigara yasaklar.”

Kral sigara dumanına birimleri arasında aktarabilirsiniz toplu konut ve çoklu ünite konut gibi alanlarda dumansız politikalar uygulamak için ivme da olduğunu ekledi.

Sigara dumanı havaya dağıtmak ve görünmez hale, ancak kansere neden olabilir 70 olan 7.000 kimyasallar içerir olabilir.

pedro: