Kanser Çalışma: Ölüme yakın olan 8 işaret belirler

Bu, bir kanser hastasının ölümü yakın olduğunda bilmek mümkün sonu yakın olduğunu göstermektedir sekiz “tell-tale” işaretleri belirlemiştir yeni Çalışması göre.

Üzerinde duruldu Önceki çalışmalar “ölmek olarak tanınan insanların, yani bu modelde yerleşik bir potansiyel önyargı var.”: Kanser yayınlanan çalışmada, katılan bir araştırmacı, bulgular o kadar yenidir açıklıyor Bu durumda, Teksas MD Anderson Kanser Merkezi’nde Üniversitesi araştırmacıları yerine bilmeden “, 52 fiziksel ve bilişsel belirtileri-den iki akut palyatif bakım ünitelerinden birine başvuran an günlük belirterek iki kez konularını gözlenen hasta olur eğer ölmek veya taburcu, “Dr David Hui açıklıyor. Onlar okudu 357 hastadan, yüzde 57 öldü, 52 işaretlerin sekiz en ölümü, üç gün içinde geliyor ilişkili kabul edildi.

Yazarlar yazın, “Bu belirtiler genellikle 38 ve yüzde 78 ila yüzde hastalarda bir frekans ile hayatının son üç gün içinde gözlenmiştir.” Bunlar:

reaktif olmayan öğrenciler
sözlü uyaranlara düşmüştür tepki
görsel uyaranlara tepki düşmüştür
göz kapaklarını kapatmak için yetersizlik
nazolabial kat (ağız burun köşesinde çalışır cilt kat, yani, “gülümseme çizgileri”) olarak sarkık
boyun hiperekstansiyonu
Ses tellerinin homurtular
Üst gastrointestinal kanama
“Ölüm bakıcılar uygun planı böylece daha fazla bilgi sağlayacaktır yakın olduğunda bilerek,” Hui-örneğin, bir gecede hastanede kalan sevilen kişinin geçen kaçırmamak şekilde açıklıyor.

Klinik açıdan bakıldığında, “zaman ve kaynaklar” günlük kan testleri biten, örneğin, tarafından muhafaza edilebilir, Medikal Haberler Bugün raporlar. Sonuçlar, ev darülaceze gibi kanser merkezleri dışındaki ayarları, tutun ister planı gözden yanındaki araştırmacılar, ecancernews notları.

Yorum yapın