Travesti İle Güvenli Seks

Travesti ile seks yaparken güvende olmak, hem kendi, hem de partnerinizin sağlığını önemsemek demektir. Güvende olmak sizi hem planlanmamış bir gebelikten hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur. İster vajinal, ister anal, ister oral seks yapıyor olun kesinlikle güvende olmaya dikkat edin!

Ve unutmayın sekste cinsel birleşmeden daha fazlası vardır! Partnerinizle vajinal, anal ya da oral seks yapmadan da fiziksel yakınlaşmanın tadını çıkarabilmenin birçok yolu vardır. Güvenli seks öpüşmek, sarılmak, masaj yapmak, ovuşturmak, okşamak, kendi kendinize ve partnerinizin cinsel organına dokunmak gibi birçok aktiviteyi de içermektedir. Eğer partnerinizin sağlık riski taşıdığını düşünüyorsanız, niye size cinsel yolla bulaşan hastalık ya da planlanmamış gebelik riski yaratmayacak başka yakınlaşma çeşitlerine yönelmeyesiniz ki?

Nasıl güvende kalabilirsiniz?

  • Eğer vajinal, oral ya da ankara travestileri ile anal seks yapıyorsanız daima prezervatif kullanın.
  • Prezervatif kullanmak, hem gebeliğe hem de cinsel yollarla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlayan tek doğum kontrol yöntemidir. Doğum kontrol hapları ya da diyafram gibi diğer doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor olsanız dahi daima prezervatif de kullanın.
  • Eğer korunmasız cinsel ilişki yaşıyorsanız, partnerinizle riskler hakkında konuşun. Bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar tedavi edilebilir ancak HIV gibi bazıları ise tedavi edilemez, unutmayın güvenli seks hakkında sizin kararınız önemlidir.
  • Seks yapmadan önce partnerinizle prezervatif kullanma konusunda anlaşmalısınız. Unutmayın partneriniz prezervatif kullanmaya yanaşmıyorsa HAYIR deme hakkına sahipsiniz.
  • Eğer partnerinizin cinsel ya da anal bölgesinde gözle görülür bir yara ya da ülser varsa asla seks yapmayın (prezervatifle bile) ve bir sağlık kuruluşuna ya da doktora görünmesini tavsiye edin.
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar bir insandan diğerine oral seksle de bulaşabilir. Eğer ağzınız partnerinizin penisine temas edecekse, hastalıklardan korunmak için prezervatif kullanmalısınız. Eğer ağzınızda kesik ya da yara varsa ya da diş etlerinizde problem varsa, oral seks yapmaktan kaçının.
  • Eğer seks oyuncakları kullanıyorsanız hastalıklar bunlarla da geçebilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Prezervatif kullanın ve her ilişkiden önce prezervatifi değiştirin. Kullandıktan sonra da oyuncaklarınızı ve ellerinizi güzelce yıkayın.
  • Partnerinizle seks hakkında konuşmaktan çekinmeyin. Güvenli ankara sex shop için birçok yöntem vardır, mutlaka sizin için en uygun olanı seçmenizi ve uygulamanızı tavsiye ederiz.

Anal Seks Zararlı Mıdır?

Anal seks arkadan yapılan cinsel birleşmeye -özellikle penisin anüse girdiği cinsel birleşme türüne verilen addır. Bu tür cinsel birleşmekten sık sık “rektal seks” olarak da bahsedilir. Anal seksin gerçekten de önemli sağlık riskleri bulunmaktadır, bu yüzden lütfen makalemizde verilen tavsiyeleri dikkatli bir şekilde okuyunuz.

Tabular ve enfeksiyonlar

Anal seksin çeşitli türleri, özellikle de anal birleşme hakkında birçok tabu mevcuttur. Bu tür cinsel faaliyetler ahlaki kızgınlık, suçluluk ya da endişe gibi güçlü duyguları harekete geçirebilmektedir.

Bu tür yakınlaşmaları bazı insanlar aykırı ve itici bulurken, diğerlerinin heyecan verici, uyarıcı ve cinsel yakınlığın normal bir parçası olarak gördüklerini unutmamak gerekir. Bu fikirden hoşlanalım ya da hoşlanmayalım, araştırmalar hem kadınlarda hem de erkeklerde anal bölgenin birçok erotik sinir ucuna sahip olduğunu göstermektedir. Bu yüzden birçok çiftin arka uyarımdan zevk alması şaşırtıcı değildir.

ankara travesti

Peki ama enfeksiyon riskleri?

Birçok cinsel faaliyet, belsoğukluğu ve herpesten, hepatit B ve HIV’ye kadar birçok hastalığın bulaşması riskini içinde bulundurur. Anal birleşmenin neredeyse diğer bütün cinsel faaliyetlerden daha fazla risk taşıdığı konusunda kanıtlar bulunmaktadır. Bu risklerle ilgili daha detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir.

Kimler anal seks yapar?

Yalnızca eşcinsel erkeklerin anal seks yaptıkları konusunda oldukça yaygın bir yanlış düşünce vardır. Bu kesinlikle doğru değildir. Tahminlere göre heteroseksüel çiftlerin üçte biri bu tür faaliyetleri zaman zaman denemektedir. Ayrıca heteroseksüel çiftlerin yüzde 10’unun sevişmelerinin düzenli bir parçası olarak anal yolla birleştiği düşünülmektedir. Kesin sayılara bakıldığında, heteroseksüel insanlar çoğunlukta olduğu için cinsel tercihi karşı cins olan kişilerin eşcinsellere göre daha fazla anal seks yaptığı ortaya çıkmaktadır.

Özenli ve dikkatli bir şekilde yapılırsa, anal seks birçok çift için mümkündür. Ancak sağlık açısından bazı riskleri vardır ve çiftlerin hoşlanabilecekleri daha güvenli cinsel uygulamalar mevcuttur. Anal seksin sağlık riskleri aşağıda açıklanmıştır.

İnsan bağışıklık yetmezliği virüsü (HIV)

Anal birleşmenin, kazanılmış bağışıklık yetmezliği hastalığına (AIDS) yol açan HIV virüsünün bulaşmasında, özellikle de travesti için diğer cinsel faaliyetlerden daha fazla risk taşıdığı tartışılmazdır.

İnsan papillom virüsü (HPV) ve siğiller

Bu virüs anal birleşmeyle bulaşabilmekte ve anal siğillere neden olabilmektedir.

HPV ve anüs kanseri

Maalesef bazı HPV türleri kanserojen (kansere yol açan) potansiyele sahiptir. Kadınlarda rahim ağzı ve muhtemelen gırtlak kanserine yol açan bazı türleri vardır. Bu yüzyılın başlarında yapılan bir araştırma HPV’nin birçok anüs kanseri dokularından temizlenebildiğini göstermiştir. 2008 yılına kadar yapılan araştırmalarla, birçok partnerle anal birleşme yaşayan kişilerin anüs kanserine yakalanma ihtimali aşırı derecede yüksektir.

Hepatit A (bulaşıcı karaciğer yangısı)

Bu sarılığa ve karın ağrısına neden olabilen viral bir enfeksiyondur. Hepatit A genellikle yaşamı tehdit eden bir hastalık değildir, ancak hastalık bulaşan insanlar kendilerini oldukça hasta hissedebilirler. Hastalık ağız ve anal temasla bulaşabilmektedir.

Hepatit C

Hepatit C ilerleyen ve bazen de ölümcül olabilen kronik karaciğer hastalığının sebeplerinden biridir. Hastalık ender de olsa anal birleşmeyle bulaşabilmektedir. Hastalık kan yoluyla bulaştığından damar içi ilaç kullanımı için gereçlerin paylaşılması hastalığın bulaşması açısından daha büyük bir risk taşımaktadır.

Escherichia coli (koli basili)

Bu bakteri hafiften, şiddetliye, hatta (çok ender de olsa) ölümcül gastroenteritise (mide ve bağırsak iltihabı) neden olabilmektedir. Bakteri ağız ve anal temasla bulaşabilen birçok virüs ve bakteriden biridir. Bazı koli basili türleri (üropatik koli basili) sistitten, ciddi bir böbrek enfeksiyonu olan piyelonefrite kadar birçok idrar yolları enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Koli basili, kadın anüsü ve kadın idrar yolu ağzı arasındaki kısa mesafeyi kolayca kat ederek idrar yolları enfeksiyonlarına neden olur. Anal birleşme, özellikle de hemen ardından vajinal birleşme gerçekleştirilirse bu geçişe olanak sağlayacaktır.

Cinsel yolla bulaşan birçok hastalık bulunmaktadır. Riskler göz önüne alındığında da, anal seksi tercih eden çiftlerin, mutlaka gerekli hijyenik önlemleri alıp, bu risklerden korunmak için prezervatif kullanmaları gerekir.

Yorum yapın