Gençlik Düşük D vitamini yüzünden erişkinlikte kalp sorunları riski daha yüksek

Yeni bir çalışma çocuk ve gençler gibi D vitamini düşük seviyelerde vardı yetişkin kalp sorunları yüksek bir risk altında olabilir bulmuştur.

Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi’nde yayımlanan araştırma, aynı zamanda artmış denilen karotis intima-kalınlığı (IMT) D vitamini düzeyi düşük ve damarların artan kalınlığı arasındaki ilişkiyi inceledik. Araştırmacılar 2.148 gönüllü analiz ve yaşları 3 to18 kendi D vitamini düzeyleri ölçüldü. Optimal bir D vitamini seviyesi, 30 ila 50 arasındadır.

Araştırmacılar daha sonra bir haber bülteni göre, 45 yaş 30 çalışmada katılımcıların arterleri kontrol etti. Arterlerin kalınlaşma, kardiyovasküler hastalık gelişimi için bir risk faktörü olduğuna inanılmaktadır.

“Bizim sonuçlar çocukluk düşük 25-OH D vitamini düzeyleri ve erişkinlikte subklinik ateroskleroz artış oluşumu arasında bir ilişki gösterdi,” Turku Finlandiya Üniversitesi çalışmada yazar Markus Juonala, haber bülteni dedi. “Dernek seryum lipidler, kan basıncı, sigara, diyet, fiziksel aktivite, obezite endeksleri ve sosyoekonomik statü dahil olmak üzere geleneksel kardiyovasküler risk faktörlerinden bağımsız oldu.”

Araştırma ayrıca çocukluk çağında düşük D vitamini düzeyleri olanlar yetişkinler gibi yüksek riskli IMT anlamlı derecede yüksek prevalansı olduğunu buldu. Düşük D vitamini düzeyleri arter kalınlığında gelişiminde nedensel bir role sahip olmadığını daha fazla araştırma çağrısında Çalışma yazarlar belirlemek için. Onlar da kendi bulgular yetişkinlik düşük D vitamini düzeyleri ve arter kalınlığı arasındaki ilişki, ille inme ve kalp hastalığı riskini ileri belirtti.

Yorum yapın