Dr Manny: ‘Kızamık partileri’ tehlikeli ve sorumsuz

Kaliforniya sağlık yetkilileri kasıtlı hastalığa çocuklarını göstermek için bir çaba veliler tarafından atılan “, kızamık taraflar” olarak adlandırılan karşı anne uyarıyor.

Fikir yeni bir şey değil. MMR aşısı kızamık, kabakulak ve kızamıkçık için geliştirilen önce Kızamık taraflar 1950’li ve 60’lı yıllarda popüler oldu. Bu suçiçeği geldi 1980’lerde ve 90’ların başında, bazı ebeveynler bile izledi. Bkz, bu anne enfekte çocukların beklenmedik sonraki hayatında onları yakalamak bu virüslere karşı bağışıklık oluşturmak ve inanıyoruz.

Ama Halk Sağlığı Anabilim Dalı Kaliforniya Pazartesi şiddetle öneren bir bildiri yayınladı “gereksiz yere potansiyel mezar risk maruz çocukları yerleştirir ve salgının daha da yayılmasına katkıda bulunabilir gibi kızamık çocukların kasıtlı maruz karşı.”

Ben hiçbir şey bunlardan birini katılıyor daha bu hastalığa karşı çocukların korunmasına gelince düşünmek daha aptal ya da tehlikeli olduğunu düşünüyorum “kızamık partiler.”

Aslında birini gördüm, ne de herhangi bir ümmetim oluyor biliyor musunuz, ama bazı ebeveynler kasıtlı doğal bağışıklığı teşvik amacıyla kızamık çocuklarını maruz olduğunu anekdot raporları kesinlikle vardır hiç. Bu partiler çocuklar için ve bizim topluluklar için hem de son derece tehlikeli – ve şahsen, ben onlar yasadışı gerektiğini düşünüyorum.

Mevcut salgının ile biz, ülke genelinde sözleşme kızamık tehlikeye başkalarını koyarak hastalığın vektörler haline çocukların yayılan gördüm. Kaliforniya’da Disneyland parkları ziyaret aşılanmamış bireyler bir grup kaynaklanan 17 eyalette boyunca hastalığın 121 doğrulanmış vaka federal sağlık yetkililerine göre, şimdi vardır.

Ebeveynler küresel bir toplumda yaşamak ve bu “taraflar” gibi bir şey salgını daha da kötü yapabilir ki fark var. Enfekte bir kişi kızamık hiçbir bağışıklığı var bir düzine insan belki orada bir acil servise girer ise, risk bu insanlar beş yaşın altındaki çocuklar için ölümcül olabilir hastalığı, aşağı gelecek yüzde 90 olduğunu – şiddetli döküntü, pnömoni ve beyin şişme kim muzdarip olabilir.

Kızamık maruz kaldıktan sonra iki saat kadar havada oyalanmak ve enfekte kişiler önce dört gün boyunca ve yüksek ateş, burun akıntısı, döküntü, öksürük ve pembe göz gibi belirtiler gösteren sonra bulaşıcı olabilecek son derece bulaşıcı bir hastalıktır.

Yani, güvenli ve çocukların sağlıklı toplum tutmak için sadece uygun yol olarak aşılama düşünün lütfen.

Yorum yapın