Doktorunuz yanlışlıkla belirtileri nasıl daha kötü hale getirebilir

Hiç sizin gibi hissediyor yaşıyorsanız garip ne olduğunu belirti tam olarak doktorlara anlatmaya çalışacağım, ve oldukça da kayması yakalamak değil seziyorum? O küçük yanlış anlamalar Tıp American Journal of yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, bazı istenmeyen yan etkilere sahip olabilir.

Southampton ve University of Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, bir ağrı yönetimi kliniğinde beş kadın doktor-hasta istişareler izledi. Her onun kronik, yaygın ağrı görüşmek için oradaydı. Sağlık sağlayıcıları genellikle, onlar gibi, ifadeler rahatlatıcı sayılır, ne kullanılan “acı yaşıyorsanız hiçbir fizyolojik neden yok.”

Ancak bu güvenceler çok nazik alınmamıştır; takip görüşmeler sırasında, hastalar belgeler aslında onların belirtileri işten, ya da onları tepeden sanıyordum. Kapak tarafında, dokümanlar kendi tanısını inanmak görünmüyordu hastalarda, gelen pushback bildirdi. Temelde, herkes sonunda üzgün hissettim ve bu negatif geri besleme son derece sorunlu olabilir. “İşimiz onların doktor inanın ister inanmayın olmadığını duygu hastaların etkileri onları hem duygusal hem de fizyolojik olarak zarar olabilir anlamak olduğunu gösterir. Bu hastalığın kötüleşmesine neden olabilir, “kurşun çalışmada yazar Maddy Greville-Harris, bir basın açıklamasında Southampton Üniversitesi’nde psikoloji profesörü, diyor.
Negatif geri besleme kaynaklanan semptomların kötüleşmesi şey araştırmacılar çağrısıdır “nosebo yanıtı.” Plasebo etkisi insanlar koşullar aslında söz konusu tedavi verilmiş değil tedavi olsa dahi artıracak düşünüyorum olumlu pekiştirme, bir tür Oysa -en “nosebo” tersini yapar. Onlar öfke giden ve belirtilerinin kötüleşmesi, inanılan varlık olmadığını, bir algı var. Bu çalışma, küçük olmasına rağmen, bilim adamları negatif geribildirim sonuçları yakın muayene edilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Yorum yapın