Kadın dışkısal nakli prosedürünün sonrasında beklenmeyen, hızlı kilo artışı yaşanıyor

Onun bağırsaklarda bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için başarılı bir dışkısal nakli vardı bir kadın doktorlar metabolizma ve sağlık bağırsak bakteri rolünü dikkate neden beklenmedik ve hızlı kilo alımını yaşanmıştır.

Derginin Açık Forum Enfeksiyon Hastalıkları bildirilen vaka, onu C. difficile enfeksiyonu tedavi etmek için kadının 2011 dışkısal nakli ayrıntıları. Prosedürün anda, o 32 yaşındaydı ve bir haber bülteni göre, 26. Bir Beden Kitle İndeksi (BKİ) donör ile 136 kilo ağırlığında, kilolu olduğu bulunmuştur kendi genç kızı oldu ama başka türlü sağlıklı.

On altı ay içinde, kadın tıbben bir tıbbi gözetim sıvı protein diyeti ve egzersiz programına rağmen 33. Bir BMI 170 kilo ağırlığında, obez olarak kabul edildi, üç yıl işlemden sonra tanımlanamayan kadın 177 £ ağırlığında ve 34,5 BMI kayıtlı haber bülteni göre.

İyi durumda yazar Dr. Colleen Kelley Warren Alpert Tıp Fakültesi “Biz transfer bakteri, olumsuz bir şekilde onun metabolizması üzerinde bir etkiye sahip olabilir” “dışkısal nakli şey olup olmadığını o bazı olsun biz, sorgulayan ediyoruz” Brown Üniversitesi haber bülteni dedi.

Böyle bir enfeksiyon, onu C. difficile enfeksiyonu çözünürlük tedavisinde kullanılan çeşitli antibiyotikler gibi onun kilo almaya diğer olası faktörlerdir, olsa, genetik faktörler, yaşlanma ve stres, kadın ameliyattan önce kilolu olmamıştır. Hayvanlarda Önceki çalışmalarda gastrointestinal sistem ve aşırı kilo bakterileri bağlantılı olması. Çalışmalarda, normal ağırlıktaki farelere obez gelen bağırsak bakteri transferi haber bülteni göre, yağ belirgin bir artışa neden olduğu tespit edilmiştir.

Yazarlar haber bülteni göre, klinisyenlerin kilolu bağışçıları seçmekten kaçınmak gerektiğini düşündürmektedir. Fareler içeren çalışmanın yazarları da dışkısal nakli için kilolu olmayan seçme dışkı donörler tavsiye.

Yorum yapın