İlaçsız kan basıncını kontrol etmenin 13 yolu

Yüksek kan basıncı veya hipertansiyon, bunun bir hastalık olduğunu, sadece bir sağlık durumu değil.

Kan basıncı onlar daha gergin bu gemilerin kandaki gerginlik vücudun yansımasıdır, yüksek kan basıncı ve kalp sert çalışmak zorunda Dr. Vincent Bufalino, Amerikan Kalp Derneği için bir sözcüsü söyledi.

Yüksek kan basıncı, kalp krizi ve felç riskini artırır, ve iyi kontrollü değilse, böbrek yetmezliği de neden olabilir. Yüksek kolesterol, obezite, tip 2 diyabet, sigara ve aile öyküsü de dahil olmak üzere diğer ciddi risk faktörleri aynı grupta bulunuyor.

“O daha size kalp hastalığı geliştirme daha büyük olasılıkla var,” dedi Bufalino.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yaklaşık üç Amerikalı’dan biri hipertansiyon var tahmin. Kan basıncı çok yaşla birlikte artar. 60 yaş itibariyle, halkın yaklaşık yüzde 50 o var. Ve çoğu için, genetik değil.

Basit yaşam tarzı değişiklikleri ile yüksek kan basıncını tedavi etmek için kullanılabilecek birkaç ilaçlar, uzmanlar söylüyor, olsa da size bir genetik yatkınlık olsa bile, sen ilaçla olmadan kontrol edebilirsiniz. Artı, sayılar küçük iyileştirmeler kalp hastalığı ve inme için risk büyük bir fark yaratabilir.

İşte önlemek ve yüksek kan basıncını kontrol etmek için 13 yolu vardır.

1. numaralarını bilin.
120 üzerinden 80 Kan basıncı sağlıklı insanlar için idealdir. Ancak yüksek kan basıncı olanlar için, Amerikan Tıp Derneği Dergisi’nde 2013 yılında yayınlanan yeni kurallar altında 90 veya üzerinde 140 kan basıncı hedefleri Tamam olduğunu söylüyor.

Eğer yüksek kan basıncı varsa, doktorunuz size her gün düzeylerini kontrol önerebilir. Yıl boyunca yıllık fiziksel olarak ancak en sağlıklı insanlar ve bir kaç kez yeterli.

2. Kendi kan basıncı kolluğu alın.
Doktorunuzun ofisinde kontrol kan basıncı getting ek olarak, çok, evde kontrol etmek iyi bir fikirdir. Uzmanlar, doktor ofisinde “beyaz önlük fenomeni,” ya angst katılıyorum numaralarınızı yükselmeye neden olabilir.

“Bunu yapmak için ideal bir yolu uyanmak yatakta evde,” Dr Jonny Bowden, bir kurul sertifikalı beslenme uzmanı ve yazar dedi “Büyük Kolesterol Myth.” Herhangi bir eczaneden bir manşet satın almak veya bir o eşitlemeleri olsun bir uygulama ile.

3. Nix işlenmiş gıdalar.
Şaşırtıcı, çok fazla sodyum tüketen kan basıncını yükseltmek olmayabilir.

“Sodyum overrated. Çoğu insan tuz duyarlı değil, “Bowden dedi.

Bununla birlikte, uzmanlar 2.000 miligram veya daha az bir gün alımını azaltmak için iyi bir fikir katılıyorum. İşlenmiş gıdalar tümüyle diyet onları kesmek için iyi bir fikirdir neden olan, sodyum en önemli ve sinsi kaynaklarıdır.

4. Daha fazla sebze yiyin.
Çalışmalar diyet fazla potasyum, düşük kan basıncı olduğunu göstermektedir. Potasyum iyi kaynakları sebze, yani yukarı dokuz porsiyon günde almak hedefliyoruz.

5. Lose ağırlık.
Eğer aşırı kilolu veya obez iseniz hipertansiyon için risk daha yüksektir. Yüksek kan basıncını kontrol etmek gösterilmiştir DASH diyeti, gibi bir kilo kaybı = planı alın. Ayrıca, kuvvet antrenmanı en az iki gün olmak üzere, haftada egzersiz 2 ve 1/2 saat almak hedefliyoruz.

6. Yeterince uyuyun.
Uykusuzluk, yüksek kan basıncı ile bağlantılı olabilir, dergide yeni bir çalışmada Hipertansiyon bulundu. Daha fazla shut-eye almak için değişiklikler sizin bir akşam kahve, stres, ya da gece geç iPad Lamotrijin triggers- belirlemek ve yapmaya çalışın.

7. De-stres.
Kısa vadeli veya kronik olsun, stres numaraları bozabilir.

“Hayatınızda herhangi bir aksama kan basıncında yükselme yol açacaktır,” Bufalino dedi.

Derin nefes alma, meditasyon, egzersiz ve eğlenceli bir günlük uygulamada için programda zaman ayırırlar.

8. Kesme kafein.
Kafein, kan basıncı için bir sürücüdür. Sen alışkanlık soğuk-türkiye durdurmak ama kahve, çay, soda, spor içecekleri ve çikolata sizin alımını sınırlamak için denemek zorunda değilsiniz.

Horlama ile 9. Deal.
Nefes sık duraklamalar neden Obstrüktif uyku apnesi, vücudunuzun stres atıyor ve kan basıncını yükseltir. Uyku apnesi de atriyal fibrilasyon, ya da düzensiz kalp atışı yol açabilir. Eşiniz size söyledi Eğer horlama olduğunu veya gün boyunca bitkin ve yorgun uyanmak, doktorunuzla konuşun.

10. Yabanmersini yiyin.
Derginin PLOS One son araştırmaya göre, yabanmersini olarak bilinen yabani yaban mersini, yüksek yağlı diyet kan basıncını artırabilir. Bu küçük taşlar yeme fakir diyet inkâr olmaz rağmen, onlar sizin diyet elden başlamak gibi olumsuz bazı etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.

11. kakao yiyin.
Çalışmalar kakao bulunan flavanoller kan basıncını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ama bir gün, sadece yeterli koyu çikolata bir inç kare overboard- gitmez.

12. yeterli magnezyum alın.
“Magnezyum kan damarı duvarları ve rahatlatır,” Bowden dedi.

Koyu yeşil yapraklı yeşillikler, fındık, tohumlar ve avokado tüm büyük kaynaklarıdır. Yağlı balık en az iki porsiyon yanı sıra daha düşük kan basıncı yardımcı olabilir omega-3 yağ asitleri vardır, bir hafta ekleyin.

13. Sigarayı çıkın.
Sigara pek çok yönden sağlık için kötü, ama aynı zamanda bir sigara bitirmek hemen sonra kan basıncı artışı yapar. Bugün sigara bırakma planı için kaydolun ve iyi için alışkanlık tekme.

Yorum yapın