Kızamık vakalarında çocuk aşılarına dikkat çevirmek

Kızamık haber, ama sadece bir bir düzineden fazla önlenebilir bir var – ve bazen unutulmuş – çocuklar için aşı tarafından hedeflenen hastalıklar.

Çoğu aşılar bebeklik başlayacak ve bazı birkaç ay veya yıl içinde birden fazla doz içerir. Hükümet 18 yaş arasında, 16 hastalığa karşı aşı 13 önerir.

Rehberlik bilimsel kanıtları gözden halk sağlığı uzmanları Hastalık Kontrol ve Önleme komitesi için bir Merkezleri geliyor. Ve en ebeveynler çocukları için çekim olsun.

Disneyland takip kızamık salgını CDC Dr. Anne Schuchat göre “nedeniyle kişisel inanç muafiyetler” değil çekim yaptım birçoğu aşılanmamış çocuk ve yetişkinleri kapsamaktadır.

Aşılar enjeksiyon yerinde kızarıklık ve bazen hafif ateş gibi hafif yan etkilere neden olabilir, ancak tıbbi uzmanlar ciddi komplikasyonlar nadir ve daha az tehlikeli aşılar önlemek hastalıklardan daha olduğunu söylüyor.

Kızamık – İnsidans | FindTheBest
Bazı nadir veya Amerika Birleşik Devletleri’nde duyulmamış olan hastalıklara karşı aşılama ihtiyacını soru, ama CDC çünkü bu hastalıkların nadir hale gelmiştir aşılama olduğunu savunuyor. Çoğu ABD vakalar yurtdışı, bu çoğunlukla bulaşıcı hastalıkların çoğu hala yaygındır nereye seyahat bağlantılıdır.

Aşılar önleyebilir hastalıklardan bazıları bir bakış:

-Measles, Viral solunum hastalığı, tipik bir ateş, soğuk-benzeri semptomlar ve vücut döküntü neden olur. Genç çocuk zatürre, sağırlık, kalıcı beyin hasarı ve ölüme dahil ciddi komplikasyonlara en savunmasız. Hastalık dünya çapında yaklaşık 20 milyon insanı her yıl hasta ediyor. A aşısı 1963 yılında ABD’de lisanslı edilmiştir; Bu kadar 4 milyon hastalıklar ve 500 ölüm yıl oluşmadan önce. Geçen yıl bir Ohio Amish toplumunda bir salgın tarafından körüklenen 600’den fazla, orada olmasına rağmen Kızamık vakalar genellikle, son yıllarda 100 veya daha az numaralı var.

-Pertussis Veya boğmaca, şiddet, kontrol edilemeyen öksürük neden olabilir. Aşı koruma bazen azalıyor ve güçlendirici çekim tavsiye edilir. ABD salgınları yaygındır; yaygın aşılama 1940’larda başlamadan önce fazla 28.000 vakalar ve çocuklarda 13 ölüm 2013 yılında rapor edilmiştir, yaklaşık 200.000 çocuk her yıl usanmak ve 9.000 öldü.

-Mumps, Iyi şişmiş tükürük bezleri neden tanınıyor, ateş ve kas ağrıları içerebilir bir genellikle hafif bir hastalıktır. Sağırlık ve menenjit dahil Komplikasyonlar, gençler ve yetişkinlerde daha sık görülür. ABD aşılama 1967 yılında başladı önce, yaklaşık 200.000 yıllık vakalar ülke oluştu; İki yıl içinde en – Geçen yıl 1.100 hakkında vaka rapor edilmiştir.

-Rubella, Ya da kızamıkçık, bir döküntü ve ateş neden ama hamilelik sırasında yakalanmış en tehlikeli olabilir – doğum kusurları için yetiştirme riskler. ABD aşılama 1969 yılında başladı ve kızamıkçık çoğunlukla sildi olmuştur. 1960’ların başında bir salgın fazla 12 milyon ABD vakalar, düşükler binlerce ve 2.000 ‘den fazla bebek ölümüne sebep oldu.

-Diphtheria, Bir bakteri hastalığı, solunum problemlerine neden olabilir boğazda boyun şişme ve kalınlaşma neden olabilir. Aşı yaklaşık 80 yıl önce başladı önce Difteri ABD çocuklarda ölüm ve hastalık yaygın bir nedeni oldu. Geçtiğimiz on yılda sadece bir kaç olgu olmuştur.

-Polio, Bir potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir hastalık, grip benzeri belirtiler ve kalıcı felce neden olabilir. Çoğunlukla dünyada ortadan kalkmıştır. Bir aşı ilk 1955 yılında ABD’de kullanılabilir hale geldi; Bundan önce hastalığın ülkede her yıl 15.000’den fazla kişiyi felç.

-Tetanus, Ya da tetanos, zor yutma yapar boyun ve çene kaslarının sıkılaştırılması neden olabilir, potansiyel ölümcül bir hastalıktır. Bir aşı 1930’larda tanıtıldı. ABD vakalar nadirdir; Sadece 9 kişi 2011 yılında usanmak edildi.

-hepatit B, karaciğer-atak virüs, karaciğer yetmezliği veya ölüme yol açabilir. Neredeyse 3.000 vakalar ilk kez 1982 yılında basıldı 2012’de Aşılama önerileri rapor edilmiştir.

-Varicella, Ya da suçiçeği, ülke çapında 4 milyon insanın yıllık ortalama hastalandı ve bir aşı düşmüştür 1995 Olgunun tanıtıldı ancak salgınlar hala ortaya önce her yıl en az 100 kişinin ölümüne neden oldu; yaklaşık 12.000 2012. Belirtileri ülke usanmak edildi kaşıntılı kabarcık gibi döküntü arasında; komplikasyonlar dehidratasyon ve zatürre içerebilir.

-İnsan Papilloma, veya HPV, ülke çapında enfeksiyonu bulaşan en yaygın cinsel yolla. HPV virüsünün bazı türleri rahim ağzı kanseri, anal kanser ve ağız kanserine neden olabilir. A aşısı 9-26 yaş arası kız ve kadınlar için 2006 yılında lisanslı ve bu yaş aralığındaki erkek çocuklar için 2009 yılında oldu.

Yorum yapın