ABD okulları ilaç risklerinin gençleri uyarmak için yeni programlar açıyor

Bir ağrı kesici onu 17 yaşındaki oğlu ölü bulma anne ve başka reçeteli ilaç umutsuz çığlığı anında ona 911 çağrı dinlemek Pennsylvania lise öğrencilerinin yüzlerce sabah erken montaj oynadı susturur.

Yaklaşık 500 öğrenci olarak oynadı kayıt, ölü çocuğun külleri ve aşırı doz ölen diğer gençler onlarca fotoğrafları tutan bir semaver bakmak, reçete opioid yükselen kötüye mücadele amaçlı yeni bir eğitim programı çapa bağırsak-yumruk ABD, genç yetişkinler arasında kötüye.

“Bütün bu çocuklar bizim yaş civarında idi, Michael Senn, okul Downingtown Lisesi Doğu bir 18 yaşındaki kıdemli programından sonra, dedi.” Bu kişisel hissettim. ”

Senn ve onun sınıf arkadaşları sadece Narkotik Aşırı doz Önleme ve Eğitim, ya da hayır, reçete opiat ağrı kesiciler hakkında lise ve orta okul öğrencileri eğitim veren Amerika Birleşik Devletleri etrafında kırpma önleme programlarının bir avuç biri tarafından bir sunum ile oturdu.

Endişeler tüm reçeteli ilaç doz aşımı ölümlerin yüzde 71 için muhasebe ilaçlar, daha genç ve daha banliyö kullanıcıları çizim olduğunu büyüdükçe Pennsylvania ve Illinois başlatılması, yeni programlar, gel.

Nationwide, reçete opioidler Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri göre, 2013 yılında önce üç yıl yüzde 50 artış her yaştan genelinde 16.000 ‘den fazla kişinin ölümüne neden oldu. Kolluk görevlileri, bazı opiod kullanıcıların ucuz narkotik geçiş gibi ilaçların bu kötüye de eroin kullanımı ve eroin aşırı doz gelen ölümlerde bir başak katkıda bulunmuştur söylüyorlar.

Uzmanlar geçmişte genelleştirilmiş uyuşturucu karşıtı müfredata göre daha etkili olabilir ki bir yaklaşımda, yeni programlar ağrı kesici, gençler için seçim narkotik hedef.

Programların Geliştiriciler “Sadece Hayır deyin” 1980 ve 1990’ların kampanya kullanımının uzun çalışmalar ve interaktif bilgisayar programları vurgulamak ve yaygın Nancy Reagan’ın kullanılan bağımlılık yerine korkutma taktikleri bilim odaklanmak.

Yoldaki tümseklere

Hatta taze fikirler, uzmanlar söylüyor, yeni programlar başarıya giden bir kayalık yol yüz.

“Bütün alan çekilmesi tür ise,” All Stars, Greensboro, Kuzey Carolina merkezli bir lider okul uyuşturucu önleme sağlayıcı çalışan William Hansen, dedi.

Fon – – uyuşturucu karşıtı programı alanında en büyük engellerden biri de para Güvenli ve İlaç Ücretsiz Okulları ve Toplulukları, okul önleme programlarına mali can simidi eski Office kesilmiş, 2011, şiddetlenir edilmiştir.

Son yıllarda akademik testlere Okul odak onların öncelikli listelerinin kapalı, anti-ilaç programları çaldı etti, son zamanlarda onun müfredatına özel reçeteli ilaç eğitimi eklemek için bir hibe teklifi yazmaya başladı Hansen, dedi.

Yeni programlar da okullarda anti-ilaç programlarının artan eleştirilere bir anda gelir.

En çok kullanılan okul önleme programı İlaç 1983 yılında Los Angeles başlatılan, Direnç Eğitim misiniz, ya da DARE, uyuşturucu kullanımını caydırmak etkinliğini kanıtlamak için başarısız, 2001 ABD Genel Cerrah raporunda da dahil olmak üzere, birden fazla değerlendirmelerde eleştirilmiştir.

“Sadece Hayır Say” mantra açıkça aşırı basitleştirilmiş olmak için alay edilmiştir.

Yeni programlar daha etkili stratejiler geliştirdik iddia.

“Bizim program gerçekten bir beyin düzeyinde ergen beyin gelişimi, bağımlılık bakıyor,” Christopher Adzia, Sağlık Eğitimi Robert Crown Center bir opioid bağımlılığı önleme programının program yöneticisi dedi.

Eroin Önleme Eğitimi programı onun yirmilik dişleri çekti yaptıktan sonra opioid ağrı kesiciler kötüye başladı ve intravenöz eroin kullanımı için taşındı kurtarma genç eroin bağımlısı yaşam dayalı interaktif bir yazılım kullanıyor.

Saat süren programlarda, NOPE öğretim ilaç aşırı doz belirtileri tanımak ve hızlı bir şekilde aşırı doz kurbanları için tıbbi yardım arayan önemini vurgulamak nasıl öğretmektir. Programlar da reçeteli ilaçlar doktor emriyle dışında kullanmak güvenli olmayan gençler öğretmek için çalışıyoruz.

Pennsylvania Chester County hayır ile sözleşmeli aynı zamanda etrafında, DuPage, Illinois okullar, Robert Crown Center tarafından geliştirilen müfredat dışarı haddelenmiş.

Diğer eyaletlerde Yetkililer davayı takip etmek arıyoruz.

New Jersey, New York ve Wisconsin dahil olmak üzere devletlerin Milletvekilleri opioid ilaçların tehlikeleri hakkında öğrencileri eğitmek için devlet okullarına gerektiren tedbirler önerdi.

Downingtown Okul Bölgesi önleme uzmanı Christina Forsythe ona yüksek okulda ilk NOPE sunum başarılı olduğu ortaya çıktı dedi.

Arkadaşı ile okulun oditoryum arkasında oturdu Senn, Megha Reddy, 17, kabul etti ama temkinli oldu.

“Onları etkileyecek,” onun sınıf arkadaşları üzerinde sunumun etkisi dedi. “Bu kaydeder ne kadar derinden, ben emin değilim.”

Yorum yapın