X

Cinsel Tercihlere Saygı

Günümüzde herkesin istediği gibi bir cinsel tercih yapabilmesi ve buna saygı duyulması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bilimsel araştırmalar sonucu hemcinslerinden hoşlanan kişilerin bunları iradeleri dışında gerçekleştirdikleri ortaya çıkarmıştır. Bunu anlamak istemeyenlerin daha çoğunlukta olduğu ülkemizde çağ dışı bir tutum içerisinde olduklarını bilmeleri gerekir. Herkes hissettiği ve iradesi dışında gelişen bu hislerin peşinde olan travesti bayanlar ve onları tercih edenleri anlaması gerekmektedir. Tercih edenler ya da travestiler sorun yaşamak istemeye hevesli kimseler olarak düşünülmemelidir. Hiç kimse sorun yaşamak istemez ancak iradesi dışında hissettiği bir şeyi yaşamak yanlış algılandığı için onlar sorun çıkartıyor gibi gösteriliyorlar. Aksine onlar ne hissediyorlarsa herkes gibi özgürce yaşayıp seksin zevklerinden mahrum kalmak istemiyorlar.

Seks yapmak ve dilediği kişiyle bunu yapmak herkes için özgür ise onlar içinde özgür olmalı ve onları tercih edenlere de aynı zamanda saygı duyulmalı. Geçirdikleri zaman ve verdikleri muazzam zevkler ile esat travesti bayanlar bu kadar tercih ediliyorsa gerçekten de bunun irade dışı bir istek olduğu görülmelidir. Sorunsuz ve özgürce bu tercihlerini yapıp ankara travesti bayanları tercih edenler bu duyguları yaşamakta saklanmak zorunda oldukları için oldukça tepkililer ve kendi hislerini özgürce yaşayamamanın verdiği sıkıntıları bizzat yaşayanlar olarak göze çarpıyorlar. Bu özgürlüğün herkesçe kabul görmesi onların bu arzularının önüne geçek yerine anlayış göstermek en önemli insani değerler arasında yer almaktadır. Zorla ve hiç benimsemedikleri bir ilişkiye giren kimse zevk alamayacağından onlarında böyle ilişkilere girmesini beklemek yersiz olacaktır.

Eğer bu tercih özgürlüğü iyi idrak edilir ve onların neden bu ilişkileri seçtiği irdelenirse onları anlamakta daha kolay olacaktır. Anlayışlı davranmak ve onların içlerinde yaşadıkları dürtülerin bu olduğunu ve istemsiz böyle hissettikleri görülürse tercih özgürlüğüne bakış açılarıda değişebilir. Bu bakış açısının ne yönde olduğu herkesin malumudur ve bir işe yaramadığı da ortadadır. Ne denli bir zevk peşinde iseniz ve ona karşı çıkılıyorsa gireceğiniz zorunlu bir ilişki size zevk vermiyorsa onlar gibi hissedebilir ve onlara hak verebilirsiniz. En doğal hak ve herkesin hakkı olan tercih özgürlüğünü iyi kavramak artık zorunludur.

pedro: